Tek başına yürümeyi başaran Emir, artık futbolu seviyor

Tek başına yürümeyi başaran Emir, artık futbolu seviyor
SAMSUN’da tek başına ayakta durmakta ve yürümekte güçlük çeken 11 yaşındaki Emir Karapıçak, gördüğü 7 aylık fizik tedavisi sonucunda başkasından destek almadan yürümeyi başardı.

Emir, tedavi süresince hep arkadaşlarıyla oyun oynayıp koşabileceğini hayal ettiğini söyledi.

Samsun'un İlkadım İlçesi’nde yaşayan 5'inci sınıf öğrencisi Emir Karapıçak, erken doğuma bağlı olarak kas ve iskelet istemindeki problem nedeniyle tek başına ayakta durmakta ve yürümekte güçlük çekti. Başka birisinden aldığı destekle ayakta duran ve dizlerini bükerek yürüyebilen Emir'in ailesi, çocuklarını 7 ay önce Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne götürdü. Emir Karabıçak, Çocuk Rehabilitasyon Ünitesi’nde Fizyoterapist Dilek Kır tarafından fizik tedavi görmeye başladı. 7 aylık tedavi sonucunda destek almadan tek başına yürümeye başladı. 

Emir Karapıçak, daha önce annesinin elini tutarak zorla yürüyebildiğini ve sürekli düştüğünü söyleyerek, "Arkadaşlarımla oyun oynayamıyordum. Topa çok iyi vuramadığım için önceden futbolu hiç sevmiyordum. Şimdi yürüyebildiğim için artık futbolu seviyorum. Kendimi böylece kanıtladım. Tedavi sırasında zorlandığım zamanlar oldu ama hırs yaptım. Hep iyi olacağımı düşündüm. Arkadaşlarımla oyun oynayıp koşabileceğimi hayal ettim. Artık tek başıma yürümeye başladım beni gören arkadaşlarım çok şaşırdı" dedi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Çeçen, "Hastamız bize ilk başvurduğunda ciddi anlamda ayakta durmakta ve yürümekte güçlük yaşıyordu. Muayenesinde özellikle dizlerini bükerek destekle yürümeye çalıştığını gördük. Rahatsızlığı doğumsal bir durum. Süregelen bir problem. 7 aylık bir tedavinin sonrasında Emir, bağımsız tek başına yürümeyi başardı" diye konuştu. 

Anne 42 yaşındaki Döndü Karapıçak ise erken doğum nedeniyle oğlunun ilk dönemde yürüyemediğini sonradan kendisinden destek alarak ayakta durup adım atabildiğini belirterek, "Oğlumu sürekli ben gezdiriyordum. Bazen sırtımda taşıdığım bile oluyordu. Okula getirip götürüyordum. Okulda dersi bitene kadar bekliyordum. Şimdi oğlum fizik tedavi sonrasında tek başına yürümeye başladı. Şimdi çok mutluyum. Başkalarının çocuklarını kendi kendilerine yürüyüp gezdiklerini gördüğümde çok imreniyordum. Artık oğlum da bunu yapabiliyor" diye konuştu.   (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.