Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

TEFEKKÜR

TEFEKKÜR

Dursen Özalemdar

 

CHP DEDİKLERİ  (3)

CAMİ HAPİSHANE

MİHRAP TUVALET !

 

 1950 öncesi CHP nin yaptıklarını hiç kimse yapmamış. Camiyi Hapishane, Mihrabını da TUVALET olarak kullandıranlara ne demeli…

 

Tarihçi Necdet Saka oğlu, doğup büyüdüğü Divriği’de tarihi bir caminin nasıl hapishane yapıldığını, dahası Müslümanların namazda yöneldikleri MİHRABIN, İMAMET yerinin nasıl tuvalet haline getirildiğini şöyle anlatıyor.

 

Bundan 65-70 sene evvel, (1945-1950 yıllarına rastlıyor.) benim çocukluğumu geçirdiğim kasabada (Divriği’de) Cedid Mustafa Camisi HAPİSHANE olarak kullanılıyordu. Taş bina olduğu için tercih edilmişti. Zaten o yıllarda camilerin çoğu kapalıydı. Mahkûmlar ayaklarını pencereden dışarı çıkarırlar, akşama kadar türkü söylerlerdi. Sokaktan geçerken mahkûmlardan korkardık, sanki pencereden üzerimize atlayacak gibi gelir, alel acele ta uzaktan geçmeye çalışırdık.

Camide(hapishanede)  tuvalet ‘de, su da yoktu. Yıllar sonra benden yaşça büyük olan ve o yılları daha iyi hatırlayan bir emekli hâkime, mahkûmların tuvalet ihtiyaçlarını nasıl giderdiğini sordum. (Şöyle cevap verdi) “Mihrabın önüne büyük bir küp konmuştu, İki yanına inşaat iskelesi gibi iskele kurulmuş, iki de tahta uzatılmıştı. Mahkümlar bu iskeleye çıkıp küpü Tuvalet olarak kullanıyorlardı. Küp dolunca da gardiyan, küpün kulplarına sırık geçirip mahkûmların omuzlarına veriyor, dereye boşaltıyorlardı.” (Toplumsal Tarih Sayı 91-Osman Köker. “Necdet Sakoğlu’yla Osmanlı da idamlar üzerine söyleyişinden)

 

Dünkü CHP ne ise bugünkü ondan beter,, ANAYASA MAHKEMESİ kapısını, kendilerine bilip, bilmeden adres olarak belleyen bir parti. . . Kendilerini hukuk allamesi ilan edip, Anayasa mahkemesine müracaattaki prosedürü dahi bilemeyen,  HUKUK CAHİLİ, Hukukçulardan oluşan bir topluluk…

 

Hükümetin yaptığı hizmetlere kafaları basmayınca işi karalamaya getiren, Millet hayrını tek bir proje dahi üretemeyen bir kafa yapısı. CHP nin HIRSIZLIK ve YOLSUZLUKLARI İÇİN hakkında klasörlerle dosya tanzim edip İHRAÇ ETTİĞİ, yakın bir geçmişte KURTARICI’ ilan ettiği, SARIGÜL’ de boşa atıp tuttuğu vaatleri elbette ki unutulmadı. Bu işler her devirde hepsi LORD CURSON’ UN çıraklarına yakışıyor.  Türkiye’nin ilerlemesini durdurmak, Büyümesini engellemek, Milli refahın önünü kesmek, Eski düzenleri geri getirmek için, ŞEBEKELEŞMİŞ güçler. 7 Haziran’da Millet bunlara gereken dersi elbette ki verecek, Aklı selimin galibiyeti görülecek tir.

 

Reisicumhur İsmet İnönünün  ağzından “DİN BİR ZEHİRDİR –“ ifadesi ile, CHP Başvekillerinden Saraçoğlu’nun. “Din meselesini bertaraf edeceğiz” meclis konuşması. Gelecek yazılarımda.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR