Tefeci zanlıları hâkim karşısında

Tefeci zanlıları hâkim karşısında
Samsun'un Çarşamba ilçesinde tefecilik yaptığı iddia edilen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişi bu sabahtan itibaren hakim karşısına çıkmaya başladı.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla tefecilik yaptığı iddia edilen kişilere yönelik önceki gün 46 ev ve iş yerine jandarma tarafından eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Çarşamba ilçesi başta olmak üzere Samsun il merkezi ile Terme ve Ayvacık ilçelerini de kapsayan operasyonla ilgili Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt imzalı yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, muhtelif şikâyetlere konu olan tefecilik faaliyetleri ve bu faaliyetler kapsamında işlenen suç işlemek amacıyla örgüt kurma, bu örgüte üye olma ve yağma suçlarına ilişkin olarak başlatılan soruşturma kapsamında Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan muhtelif tarihli kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takip işlemleri sonunda bu sabah 06.00 itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince operasyon başlatılmış olup, bu kapsamda 46 ayrı adreste mahkemeden alınan karar doğrultusunda arama işlemi başlatılmıştır. Aramalarda kilitli kasalarda muhafaza olunan çok miktarda açık senet, borçlular listesi, Türk Lirası cinsinden para, ruhsatlı olup olmadıkları hususunda tespit çalışmaları süren 5 tabanca, 14 av tüfeği ve diğer delillere el konulmuştur. 27 kişi hakkında gözaltı işlemi başlatılmış olup, işlemlerin ikmalinin ardından şüpheli şahısların Adliyemize intikali sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi. 

Jandarmadaki ve savcılıktaki sorguları tamamlanan zanlıların bu sabah saatlerinden itibaren hakim karşısına çıktıkları, mahkemedeki ilk sorgularının geç saatlere kadar süreceği veya yarına da sarkabileceği öğrenildi. Şu an için kaç kişinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirilmedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.