Mehmet Ali Coşkuner

Mehmet Ali Coşkuner

TEBRİKLER DEMİR BAŞKAN TEBRİKLER SASKİ

Fırsat buldukça kamu kurumlarında işi olan arkadaşlarıma eşlik ederim. 
Samsun da başta Vilayet, Adliye ve Emniyet olmak üzere bir çok kamu kurumu işlerinde başarılı ve bütün imkanlarını olması gereken devlet millet birliğini içinde sürdürüyor. 

Tabi kamu hizmetini yürütme de kanun koruyucu ve verilen bütçeleri nedeni ile merkezi hükümete bağlı kurumların yürütme imkanı ile seçilmiş yerel yönetimlerin yürütme imkanı arasında farklar oluyor.

Merkezi yönetime bağlı kurumlar o kurumunun yönetmeliğine ve bütçesine göre yönetilirken, seçimle göreve gelen yerel yönetimler kanun koruyucunun onlara verdiği yetkiler dahilinde yönetim şeklini ve bütçelerini istedikleri gibi belirleme imkanına sahiplerdir. 

Bizim kamu da aktif görevli yaptığımız yıllarda Emniyet Müdürlüğü ne bağlı ekip araçlarına günde 5 lt yakıt hakkı verilirdi, biz de kendi görev yaptığımız kurumlardan onların ek yakıt ihtiyaçlarını karşılamak için imkanlarımız dahilinde destek olurduk. 

Birçok kamu kurumuna inşaat, gıda, çevre düzenlemesi gibi temel ihtiyaç eksiklerini tamamlama da yardımda bulunurduk. Her zaman bütçesinde yeterli hizmet imkanı olmayan kurumlara imkanı olan kurumlar yardım eder. Bu yapılanlar devletin milletine hizmeti içindir.

Yıllarımız kamu ve özel sektör yöneticiliği görevleriyle geçti. Gerek yurt içi gerek yurt dışı devletimizin ve milletimizin birliği, ülkemizin bölünmez toprak bütünlüğü için üstümüze düşen bütün görevlerde yer aldık.  

Siyasette yer aldık, ticarette yer aldık, uluslararası alanlarda bulunduk, sivil toplum, spor, medya, sosyal hayatta görevleriz oldu ve olmaya da devam ediyor.  Şehrimiz Samsun ve bölgemiz de kim nedir kim ne değildir biliriz. Kimin nereden nasıl geldiğini de çok iyi biliriz. 

Samsun için yeri geldiğinde çıkış yapar, yeri geldiğinde geri dururuz. Ama bilenler iyi bilir, her zaman varlığımızla buradayız. Olmamız gereken yerlerde sonuna kadar oluruz, devletimizin ve milletimizin bekası için gerektiğinde sokaklara çıkarız, gerektiğinde koltuğumuzda otururuz. Ama haddimizi hep biliriz. 

Bütün bunları niye yazıyorum? 

Haddini bilmeyenler için yazıyorum.
Uyarıda bulunmadınız demesinler diye yazıyorum. 

Yarın yanımıza gelecek yüzleri olsun diye yazıyorum.

Bu şehir hepimizin ve bu şehirde her yerde olduğu gibi dengeler var. Bu dengeleri bozmak isteyen kim olursa olsun ne planlar yaparsa yapsın, planları tutmaz, geçmişte bunu yapanlar nasıl yaptıklarının altında kalıp ezilip yok oldularsa, bugünde yapmaya çalışanlar aynı şekilde yaptıklarının altında kalıp yok olacaklardır. Bu konular gerek siyaset, gerek ticaret, gerek bürokrasi, gerekse spor, sosyal hayat, hangisi olursa olsun, sonucu hep böyle olmuştur. Böyle de olacaktır. 

Gelelim başlık konumuza, 

Son yerel seçimler de seçimi kazanan kurucu başkanlık, Bakanlık, 3 dönem Milletvekilliği yapmış, İş adamı, Sanayici, Mimar, Cumhurbaşkanımızın en yakın çalışma arkadaşlarından Mustafa Demir Başkan seçim döneminde yapmadığını bırakmayanlar, seçildikten sonra da rahat durmuyorlar. 

Demir Başkan ile bizimde içinde olduğumuz bir seçim dönemi geçirdik, bu seçim döneminde ne hizmet sözü verdiyse öncelik sırasına göre göreve geldiği andan itibaren yerine getiriyor. Bunların neler olduğunu önümüzdeki günlerde yazılarımda detaylı olarak yeri geldikçe yazacağım. 

Yazımın başında ifade ettiğim, "fırsat buldukça kamu kurumlarında işi olan arkadaşlarıma eşlik ederim" konusunda bir arkadaşımın su aboneliği işi için 3 gün önce SASKİ ye gittik, araçla SASKİ alanına girdik, alan üzerinde araç parkı için düzenleme yapılmış, misafir araç kullanım alanı hemen girişte, yani hizmet binasının hemen karşısında, genellikle sizde bilirsiniz bir çok kurumda otopark yetersizliği nedeni ile misafir araçlar ya alınmaz ya da en uzak noktaya yönlendirilir. 

Aracımızı park ettik  10 adımla hizmet binasına girdik, danışmada sıcak bir şekilde karşılandık, abone işlemi için geldiğimizi söyledik ve hemen yönlendirildik, girdiğimiz bölüme ben 1 yıl önce de başka bir arkadaşımın işi için gitmiştim, personelin yüzünün görülmediği uzunca yüksek bir banko vardı, eğer gelen vatandaşın boyu 1.60 altı ise personelle göz göze gelme şansı yoktu. 

Personelle işlem yaptırmak için eski usul kuyruğa giriliyordu, o sıra tanıdığı olan öne geçiyor, arkadan sıradaki vatandaş "kardeşim sıraya girsene nereye" diye bağırıyor. Şimdi ise ne işlem için geldiyseniz numara alıyorsunuz, bekleme koltuklarında oturuyor sıranızı bekliyorsunuz, en dikkatimi çeken tarafı ise bekleme koltuk sayısı işlem yapan personel sayısı,günlük işlem sayısı ve işlemin ortalama yapılma süresi ile hesaplaması yapılarak ayarlanmış, Yani işlem yaptırmaya gelen vatandaş için  tahsis edilen bekleme koltukları sayesinde kimse ayakta kalmıyor. 

Sonrasında işlem sırası gelen vatandaş, işlem sırasının geldiği masa da oturan personele gidiyor, masa önündeki sandalyesine oturuyor ve işlemini yaptırıyor. Benim arkadaşımın işlemi abonelik devir almaydı. İşlem numarasına önünde 7 kişi vardı,11 dakikada sırası geldi, 2 dakika da işlemi bitti, işin en güzel tarafı işlem bitiminden 5 dakika sonra suyun açıldığı haberi geldi. Yani Samsun Büyükşehir Belediyesi seçimlerde Demir başkanın kullanacağız dediği teknolojiyi sonuna kadar kullanıyor. 

Şimdi benim bu yazımı birileri okuyunca, şu yorumları yapacak, yok suya gelir gelmez zam yaptılar, öyle oldu, böyle oldu, torba doldu, çuval boşaldı, odur, budur, şudur. 

Kim ne derse desin, ben yaşadığım bu duruma şunu diyorum. 

Tebrikler Demir Başkan, Tebrikler SASKİ ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Mehmet Ali Coşkuner Arşivi
SON YAZILAR