TAŞINMAZ MALLARIN SATIŞI YAPILACAKTIR

ÇARŞAMBA KAYMAKAMLIĞI

MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MALLAR
SIRA BDOSYA NOİLÇESİMAHALLESİCİNSİADA / PARSEL NOYÜZÖLÇÜMÜHAZİNE HİSSESİFİİLİ DURUMİMAR DURUMUTAHMİNİ BEDEL (TL)GEÇİCİ TEMİNAT (TL)İHALE TARİHİİHALE SAATİ
155060100068ÇARŞAMBAORTAKAGİR DÜKKAN88/3216,441/1KİRALITİCARET ALANI1.130.000,00226.000,0027.09.202314:00
1- Yukarıda özellikleri ve ihale bilgileri belirtilen taşınmazın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. Maddesi uyarınca açık teklif usulü ile yazılı tarih ve saatlerde belirtilen tahmini bedel üzerinden Çarşamba Kaymakamlığı (Milli Emlak Şefliği) Odasında toplanacak komisyonca ihalesi yapılacaktır.
2- Satışı yapılacak taşınmaza ait şartname mesai saatleri içerisinde Çarşamba Kaymakamlığı (Milli Emlak Şefliği) odasında bedelsiz olarak görülebilir.
3- İhaleye katılmak isteyenlerin ihale saatine kadar;
a) Geçici teminat (Tedavüldeki Türk parası, mevduat ve katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri ) Teminat mektubu verilmesi halinde, teminat mektubunun şekil ve içeriğinin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 26. ve 27. Maddelerine uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir.
b) Tebliğ için Türkiye de adres göstermelerini,
c) Gerçek kişililerin T.C Kimlik numaralarını bildirmeleri ve nüfus cüzdanın fotokopisini vermeleri ve aslını veya onaylı örneğini ibraz etmeleri, tüzel kişilerin vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, özel hukuk tüzel kişilerinin , İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri
ç) Kamu tüzel kişilerinin ise yukarıda (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeleri Komisyon Başkanlığına vermeleri şarttır.
4- Postayla başvuruda bulunacak kişilerin iadeli ve taahhütlü olarak gönderecekleri usulüne uygun şekilde hazırlayacakları teklifleri ile birlikte istenilen diğer belgeleri ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması gerekmektedir. Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmaz.
5-Satılacak taşınmaz mal için istenilmesi halinde alıcılar tarafından ihale bedeli defaten ödeneceği gibi, 4706 Sayılı Kanunun 4916 Sayılı Kanunla değişik 5 inci maddesi ile Bakanlığımızın 313 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğinde belirtilen taksitlendirme limitlerine göre taksit süresi ve sayısı belirlenerek 1/4 peşin geri kalan kısmı ise kanuni faiz uygulanmak suretiyle eşit taksitler halinde ödenebilir. İhale bedelinin peşin ödenmesi halinde %20 indirim uygulanacaktır. Ayrıca taşınmaz satış bedeli üzerinden 5 milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 döner sermaye işlem bedeli alınacaktır.
6- Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi (KDV dahil) resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mal satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz.
7-Taşınmaz tescilli bedestenin bitişik parseli olduğundan, yapılacak olan herhangi bir inşai ve fiziki uygulama öncesi Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan izin alınması gerekmektedir.
8- Haklarında ihaleden yasaklama kararı bulunan gerçek ve tüzel kişiler (kendi adına veya temsilen) ihalelere katılamayacaklardır.Bu kişiler adına ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilecektir.
9- Komisyonlar, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.
10- Bu ihaleye ilişkin bilgiler www.samsun.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden de öğrenilebilir.
İlan Olunur.
#ilangovtr BASIN NO: ILN01887749