"TAŞERON İŞÇİLERİNİN TAMAMI KADRO ALACAK"

"TAŞERON İŞÇİLERİNİN TAMAMI KADRO ALACAK"
CHP İlkadım İlçe Başkanı Arzu Sabuncu, taşeron işçilere seslenerek, "CHP'nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi kalmayacak. Taşeron işçilerin tamamı kadro alacak" dedi.

Sabuncu, issizliğin, gasp edilen taşeron haklarının CHP iktidarında Samsun'da da son bulacağının altını cizdi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Samsun'da da isşizliğin had safada olduğunu kaydeden Sabuncu, "Taşeron işçilerin sayısı her geçen gün artıyor ve hakları gasp ediliyor. İşçilerimizin hak arama eylemleri sonuçsuz kalıyor. Gençlerimiz gelecek gaygısıyla bir gün sonrasını bile hesaplayamıyor. Bu durum ise toplumda şiddetti tetikliyor. İnsanların iş güvenceleri yok. Ömür boyu asgari ücrete mahkumlar. Sözümün kapı gibi arkasındayım. Taşeron işçilerinin tamamı kadro alacak. Tamamının sosyal güvenliği olacak. Tamamı sendikal hakka kavuşacak" diye konuştu.

 

Taşeronlara, "CHP'nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi kalmayacak" diyerek seslenen Sabuncu şöyle konuştu:

 

"Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak. Biz, emekten, alın terinden, güzellikten, kazançtan yanayız. Herkesin kazanmasını, herkesin üretmesini, her evde huzur olmasını istiyoruz. Bunun yolu herkes çalışırken geleceğe umutla bakmalı, geleceğini 'yarın ne olacağım' diye bir kaygı üzerine kurmamalı. Geleceğini güven içinde inşa etmeli. Bunun yolu da taşeron işçiliği bitirmektir. CHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak, eğer bir kavram olacaksa uluslararası adı olan sendikalı ha arayan işçi kavramı olacaktır. Türkiye'ye yakışan da budur. CHP olarak biz, bu sözümüzün arkasında duracağız"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum