Taşçı'dan işçilere güvence;

Taşçı'dan işçilere güvence;
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, belediye çalışanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, “Ben çalışanın siyasi düşüncesine değil halkına nasıl hizmet ettiğine, kendisine verilen göreve nasıl sadık olduğuna bakarım.

Şu an birlikte görev yaptığımız ve sayısı 700’e yakın olan çalışanımızla yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Atakum Belediyesi tarafından personele yönelik olarak ‘Duygu Yönetimi’ ve ‘İş Ahlakı ve Davranış Kuralları’ konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Atakum Kültür ve Eğlence Merkezinde düzenlenen toplantı öncesinde konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, belediyenin personel durumu hakkında bilgi verdi. İşçi sayılarının fazla olmasını önemsemediğini belirten Başkan Taşçı, yeni hayata geçirilecek projeler ve tesislerle bu oranı düzelterek işçi çıkartmadan çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

‘DEV BİR ORDUMUZ VAR’
Atakum halkına en iyi hizmeti sunmak için mücadele ettiklerini ve önemli işler başardıklarını söyleyen Başkan Taşçı, “Hayalimizdeki Atakum’un oluşması için halkımızın desteğiyle çıktığım bu yolda dokuz ay gibi bir sürede önemli işler başardık. Bu işlerde en önemli güç kaynağım belediye çalışanları oldu. Gece gündüz demeden halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için sorumluluğunun bilincinde davranan dev bir hizmet ordumuz var. Biz ilçemizi güzelleştireceğiz, bu durum şehrimize yansıyacak. Şehrimizin güzelliği ülkemize yansıyacak. Ancak bu şekilde hedeflerimize ulaşabiliriz. Atakum halkına en iyi hizmeti vermek sorumluluğumuz, mecburiyetimiz, görevimizdir” dedi.

‘MEVCUT ÇALIŞANLARIMIZLA DEVAM..’
Atakum Belediyesinde çalışan hiçbir personelin siyasi düşünesine bakmadığını, sadece halka nasıl hizmet ettiğini göz önünde bulundurduğunu belirten Başkan Taşçı, “Bu anlamda göreve geldiğim ilk günden bu yana aynı şeyi söylüyorum. Bizim bu hizmet yolunda yürüyen, aynı heyecanı yaşayan ve aynı tempoda çalışan belediye çalışanı arkadaşlarımız bizim baş tacımızdır. Hiçbir zaman siyasi parti ayrımı yapmadım. Ben çalışanın siyasi düşüncesine değil halkına nasıl hizmet ettiğine, kendisine verilen göreve nasıl sadık olduğuna bakarım. Biz, şu an birlikte görev yaptığımız ve sayısı 700’e yakın olan çalışanımızla yolumuza devam edeceğiz. Çoluğunun çocuğunun rızkı için, helal kazanç için, ilçesine hizmet için mücadele eden belediyede çalışan sizlerden isteğim açık ve nettir. Vatandaşımıza karşı nazik, kibar ve güler yüzlü olmanızı istiyorum. Vatandaşımız belediyeye geldiğinde ilgili konu hakkında bilgi sahibi olmayabilir. Sabredeceksiniz, hoşgörülü olacaksınız. Bir kez, üç kez, beş kez aynı şeyi anlatmanız gerekse dahi izahınızı yapacak ve o vatandaşımızı belediyeden yüzü gülerek uğurlayacaksınız” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞI ÜZMEYEN, ÜZÜLMEZ’
İşçi sayısı bakımından nüfusa oranla en yoğun belediye olduklarını ve 700’e yakın çalışanlarının olduğunu kaydeden Başkan Taşçı, işten çıkartma düşüncesinde olmadıklarını ifade ederek, “Sizlerle birlikte başarılı işler yapacağımıza inancım tamdır. Çalışanlarımızın bu anlamda kafasında soru işareti, şüphe olmasın. Vatandaşı üzmeyen belediye çalışanı asla üzülmeyecek. Samsun'da nüfus oranına bakıldığında belediyeler arasında en fazla sayı bizde. Bu sayı fazlalığı işten çıkartma sebebi değil zira hayata geçirilecek projelerimizle bu yoğunluğu yeni tesislerimize, projelerimize dağıtacağız. Atakum Belediyesi bir fabrika değil belki ama şu an ilçenin en büyük istihdam kuruluşu. Halkımıza en iyi hizmet sunmak için 700'e yakın sayıdaki personelimizin her birine ihtiyacımız var. Ben belediyecilikte personel kavramına bu şekilde bakıyorum. Allah’ın izniyle daha çok proje hayata geçtikçe de sayımız daha çok artacak, daha fazla insanımız belediyemizde çalışma imkanı bulacaktır. Planlayıcılar ve uygulayıcılar olarak el ele verip Atakum’u nakış nakış dokuyacak olanlar bizleriz. Sizlerdeki bu özveri azalmadığı sürece inanıyorum ki Atakum her gün daha da gelişecek, değişecek ve bölgenin gözbebeği konumundan Türkiye’nin gözbebeği konumuna ulaşacak” diye konuştu.

Başkan Taşçı’nın işçilerden uzun süre alkış alan konuşmasının ardından OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer, ‘Duygu Yönetimi’ konusunda bilgilendirmede bulundu. Atakum Kent Konseyi Başkanı ve OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Şişman ise çalışanlara ‘İş Ahlakı ve Davranış Kuralları’ konusunda paylaşımda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.