Taşçı icraatlarını anlattı

Taşçı icraatlarını anlattı
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı: "Vatandaşımızın her ferdine her bir bireyine hizmet edecek projeleri hayata geçirdik" Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Vatandaşımızın her ferdine her bir bireyine hizmet edecek projeleri hayata geçirdik." dedi.

Taşçı, hizmete yeni açılan Seyir Terası'nda düzenlediği basın toplantısında 4,5 yılık çalışmalarını değerlendirdi.Göreve geldikleri 2014 yılında görev alanlarının 87 kilometrekare olduğunu dile getiren Taşçı, Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda yapılan değişiklikle bunun 397 kilometrekareye yükseldiğine işaret etti. İlçede nüfusun da hızla arttığını belirten Taşçı, Atakum'un 4,5 yılda 60 bin nüfus artışıyla Karadeniz'in en hızlı büyüyen yerleşim merkezi olduğunu kaydetti. Taşçı, vaatte bulundukları 55 projeden bazılarının mevzuata takıldığını ancak bugüne kadar 87 proje hayata geçirdiklerini dile getirerek, şu bilgileri aktardı:
"Göreve geldiğimizde ilçede bir halı saha bulunurken, bu sayıyı ilk etapta 14'e çıkardık. 4,5 yılda toplam 871 kilometre yol yapım çalışması yaptık. Osmanlı Hamamı, Akua Park, Hoş Geldin Bebek, Cenaze hizmetleri, Eğitim Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası, Hobi Bahçeleri, Çakırlar Korosu Kır Düğün Alanı, Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi, Seyir Terası, Park ve Spor Tesisleri, Hayır Çarşısı, Akatum Kent Meydanı ve Kent Ormanı gibi sayamadığımız projelerimizle Atakumluluarın doğumundan ölümüne kadar bütün safhalarda hizmet edecek insana yakışacak hizmetleri ortaya koyduk. Vatandaşımızın her ferdine her bir bireyine hizmet edecek projeleri hayata geçirdik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Hayır Çarşısı Projemiz ile ulaştık." Taşçı, Atakum'un her alanda gelişmesi ve kalkınması için çaba harcadıklarını bunun yanı sıra yeşil alan park ve otopark gibi sorunlar yaşamaması için çalışma yaptıklarını ifade eden İshak Taşçı, yatay mimari anlayışı kapsamında 10 katın üzerinde yeni bina yapılmasını izin vermediklerini söyledi. Atakum Belediyesi olarak her yıl 3 milyon lira kamulaşma bedeli ödediklerini de ifade eden Taşçı, 47 yıldır süren Altınkum'un tapu mülk sorununun çözüldüğünü kaydetti.Taşçı, Atakum'un geleceğinin turizm olacağını, bu yönde çök yönlü çalışmalar hayata geçirmeyi planladıklarına işaret ederek, ulaşım ve trafik sorunu hakkında da Büyükşehir Belediyesi ile çözüm yolları geliştirdiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.