Taşçı, “Eğitim için kitap okumak şart’..

Taşçı, “Eğitim için kitap okumak şart’..
Samsun’daki kitap tutkunlarının kurduğu Baykuş Kitap Kulübü, Atakum Belediyesi Yaşam Parkına kütüphane hediye etti. Başkan Taşçı, “Gelişmek adına ihtiyaç duyulan yatırım mutlaka eğitimdir ve eğitim için de kitap okumak şarttır” dedi.

Samsun’da farklı meslek gruplarından çok sayıda kitapseverin bir araya gelerek kurduğu Baykuş Kitap Kulübü, Atakum Belediyesi Yaşam Park’a kütüphane hediye etti. Engellilere yönelik sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra istihdama yönelik çalışmaların gerçekleştirildiği Yaşam Park’ı ziyaret eden Baykuş Kitap Kulübü üyeleri, beraberlerinde getirdikleri kütüphaneyi kurdu.

‘OKUYAN GÜÇLÜ OLUR’

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Baykuş Kitap Kulübü üyelerinin ziyaretleri ve kütüphane jestleri karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dünden bugüne bütün toplumlara baktığımızda öğrenen, okuyan toplumların gücü hep öne çıkmıştır. Okumayan, eğitime önem vermeyen toplumlar ise hep geride kalmıştır. Gelişmek adına ihtiyaç duyulan yatırım mutlaka eğitimdir ve eğitim için de kitap okumak şarttır. Bu anlamda Baykuş Kitap Kulübünün çalışmalarını önemsiyor, Yaşam Parkımız için hazırlattıkları kütüphane için teşekkür ediyoruz” dedi.

‘KİTAP OKUMAYI SEVDİRECEĞİZ’

Kitap okumaya verdikleri öneme dikkat çeken Baykuş Kitap Kulübü üyesi Gazeteci – Yazar Osman Kara, “Şehrimizde, kitap okumayı olmazsa olmazı haline getirmiş insanlar oluşan bir kulüp kurduk. Teknoloji artık hayatımızın içerisine öyle bir girdi ki, yeni nesiller kitap okuma alışkanlığından uzak yetişmeye başladı. Bunun önüne geçmek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız kütüphaneleri kurmaya başladık. Bu kapsamda Atakum Belediyesi Yaşam Parkına bir kütüphane kazandırmak istedik” diye konuştu.

KİTAPLARI İNCELEDİLER

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Baykuş Kitap Kulübü üyeleri, Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ile AMİSOS 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yılmaz’ın yanı sıra Yaşam Parkındaki faaliyetlerden faydalanan çok sayıda engelli genç, hediye edilen kütüphane önünde objektiflere poz verirken, kütüphanedeki kitapları birlikte inceledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.