Taşçı, ‘Atakum kültür mozaiğidir’.

Taşçı, ‘Atakum kültür mozaiğidir’.
Artvin’in kurtuluşunun 94. yılı kutlamalarında konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Karadeniz Bölgesinin göz bebeği olan Atakum, büyük bir kültür mozaiğidir. Bu mozaiğin parçası olmak gurur verici” dedi.

7 Mart Artvin’in Kurtuluşunun 94. yılı kutlamaları kapsamında Atakum’da bir araya gelen Artvinliler unutulmaz bir akşam yaşadı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı’yla birlikte katıldığı akşamda 94. yıl önce yaşanan zafer coşkuyla kutlandı. Şarkıların söylendiği, şiirlerin okunduğu kutlama gecesinde en çok ilgiyi ise Atakum Belediyesi Halkoyunları Ekibinin Artvin yöresi oyunlarını sergilemesi çekti.

‘DOĞDUĞU TOPRAKLARDAN DOYDUĞU TOPRAKLARA..’
Atakum’un bir kültür mozaiği olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yaptığı konuşmada birlik mesajı vererek, “Karadeniz’in göz bebeği olan Atakum İlçesi tam bir kültür mozaiğidir. Bu mozaiğin parçası olmak gurur vericidir. Samsunlu hemşerilerimizin yanı sıra Sinop, Ordu, Amasya, Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin’den ilçemize taşınan vatandaşlarımız da bu mozaiğin parçası. Birlikte yaşayabilmenin güzelliğini ortaya koyan ve doğduğu topraklardan doyduğu topraklara sevgiyi, hoşgörüyü getiren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bu anlamda Artvinliler iyi örnekler ortaya koyuyor. Bu vesileyle 94 yıl önce tam da bugün büyük bir zafer olarak tarihimizde yerini alan Artvin’in kurtuluşunu bir kez daha kutluyorum” dedi.

YÖREKENT BAŞLIYOR
Atakum’da hemşeri derneklerinin birlik ve beraberliklerine destek vermek için Yörekent Projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Taşçı, “55’te 55 projemiz kapsamında Yörekent Projemiz de var. Hemşeri derneklerini güçlendirecek olan bu proje kapsamında ilk adımı atan Artvinliler, 9 Mart 2015 Pazartesi günü belirlenen yerde temelleri atıyor. Atakum’daki Artvinliler bu proje ile örf ve adetlerini yaşatacak. Aynı zamanda örnek bir Atakumluluk ortaya koyacak. Bu proje için mücadele eden hemşeriniz ve AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesi Levent Ertürk arkadaşımızı da kutluyorum” diye konuştu.

TAŞÇI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Samsun’daki Artvin derneklerinin başkanları ve yöneticilerinin de katıldığı kutlama gecesinde Artvin derneklerine verdiği destekten dolayı Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya Muhammet Kaptan ve Oktay Tekin tarafından teşekkür plaketi verildi. Başkan Taşçı ise uzun yıllar dernek faaliyetlerinde başarılı çalışmalar yaptığı için dernekler tarafından ödüllendirilen Emirhan Barlas’ın teşekkür plaketini verdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.