Tarlaları fareler bastı

Tarlaları fareler bastı
MUŞ Ovası'ndaki 24 köyde sonbahar mevsiminde ekilen yüzlerce tarlayı fareler bastı. Harekete geçen yetkililer, köylülere farelerle mücadeleyi anlatıyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü havanın yeterince soğumaması ve kar yağmamasından dolayı toprağın belirli bir sıcaklığa düşmediğini bu nedenle farelerin tarlalarda hareketli olduğunu söyledi. Farelerin ekili alanlarda tohum ve bitkileri yediğini belirten yetkililer, çiftçilerle sık sık toplantı yaparak mücadeleyi anlattıklarını belirtti. Şu ana kadar 24 köyde ekili alanlara farelerin zarar verdiğine dikkati çeken yetkililer, "Farelerin baş düşmanı tilki, baykuş ve yılandır. Ancak insanlar avlanarak bu canlıları öldürüyor ve doğanın dengesini bozuyor. Tarla fareleri ekili alanlarda tarladaki tohum ve bitkileri yiyor. Bir kısmı da toprağı kazarak bitki köklerini açıp don için ortam sağlıyor. Çiftçilere farelerle mücadele yöntemlerini anlatıyoruz. Tarla faresinde çiftçilere zehirli buğday dağıtıyoruz. Çiftçiler bu zehirli buğdayları tarlalarda fare deliklerine bırakarak mücadele ediyor" diye konuştular.

Çiftçiler ise, bu yıl 600 dönüm buğday ve arpa ektiklerini, bir aydan beri farelerle sıkıntıda olduklarını belirterek, farelerin ekili alanlarda ürünlere zarar verip ağıllara girdiğini söyledi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.