TARLA SÜRME TATBİKATI

TARLA SÜRME TATBİKATI
Ilıca Pazarı'ndan davullu zurnalı tarla tanıtım ve tatbikatı


Havza’da sektörünün önde gelen isimlerinden New Holland  Türk Traktör Bayii Ilıca Pazarı tarafından düzenlenen tarla gününde zirai makineler ve  traktör tanıtımı yapılarak tarla sürme tatbikatı yapıldı.
Havza’da özel bir New Holland Türk Traktör Bayii Ilıca Pazarı tarafından Ilıca Mahallesi Göldağı Mevkiinde düzenlenen tarla günü ve tatbikatına Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural, Karadenizbirlik Başkan Vekili Fahri Şahin ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Tarla gününde Türk Traktör’ün yeni zirai aletleri ve New Holland traktörlerin tanıtımı yapılırken çiftçiler yeni teknolojileri tanıtım gününde düzenlenen tatbikatta bizzat kendileri deneme imkanı buldular.  Davullu zurnalı tanıtım gününde çiftçiler yeni zirai aletleri test etme imkanı buldu.
New Holland  Türk Traktör Bayii yetkilisi Veli Kurt tarla gününe çok sayıda çiftçinin katıldığını belirterek; “ Çiftçilerimize hizmet için elimizden geleni yapmaktayız. İstedik ki düzenlediğimiz bu günde tarımda kullanılan yeni teknolojileri Havzalı çiftçi kardeşlerimiz ile buluşturalım ve çiftçilerimiz bu teknolojiyi ve zirai aletleri yakından tanısın ayrıca bayisi olduğumuz traktörlerinde performanslarını çiftçilerimiz bu şekilde test etmiş oluyor.  İlçemizde tarımın gelişmesi için böyle bir günün daha faydalı olacağını düşündük.”dedi.
Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural da çiftçilerin traktörleri ve zirai aletleri arazide kendileri kullanıp test ettikten sonra alıp almamaya karar verdiklerini aktarırken, "Çiftçilerimiz için uygulamalı bir program oldu. Kendileri arazide kullanarak, traktörlerin performansını görüyor, ona göre karar veriyorlar" diye konuştu.
Karadenizbirlik Başkan Vekili Fahri Şahin ise çiftçinin her türlü yeniliğe açık olması gerektiğini belirterek; “Bu gibi tanıtımlar çiftçimizin yenilikler ile tanışması için çok önemli. Veli bey’e Havza çiftçisine vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.