TARIMSAL YAYIM DANIŞMANLARINA 38 BİN TL DESTEK

TARIMSAL YAYIM DANIŞMANLARINA 38 BİN TL DESTEK
“Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ” (Tebliğ No:2018/42) 13 Kasım 2018 tarih ve 30594 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yayımlanan tebliğ ile tarımsal işletme sahiplerinin bilgi teknik ve yöntemler konusunda ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanacağına, tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını ve danışman çalıştırılması suretiyle yayım faaliyetlerini çiftçilerimize ulaştırılarak, ekiminden pazarlanmasına kadar üretimin her aşamasında yanlarında olan danışmanlar tarafından üretimde kaliteyi, birim alandan alınan verimde artışı, ilaç kalıntısı olmadan üretimi ve pazar aşamasında karşılaşılan sorunların çözümünü hedeflemekteyiz. Ayrıca danışman olarak hizmet veren genç meslektaşlarımızın istihdamını sağlamanın da mutluluğunu yaşamaktayız.

Tarım ve yayım danışmanlık desteğinden ziraat odaları, yetiştirici ve üretici birlikleri, kooperatifler ve serbest tarım danışmanları yararlanmakta olup, bir danışman için 38.000 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. TYDD’den faydalanmak isteyen kişi ve kuruluşlar, bu Tebliğin yayımlanmasından itibaren on beş gün içinde, mesai bitimine kadar istenen belgeler ile birlikte, tarımsal danışmanlık hizmet bürosunun bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.