Tarımsal İşletme Danışmanlığı Toplantısı Yapıldı

Tarımsal İşletme Danışmanlığı Toplantısı Yapıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerinde verimi arttırmak adına işletme bazlı modele geçilmesini kararlaştırdı

TARIMSAL İŞLETME DANIŞMANI (TİD)
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerinin daha  verimli etkin çalışma yürütebilmesi amacıyla "Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD)" olarak ifade edilen işletme bazlı yeni bir çalışma modeline geçilmesi kararlaştırdı. 

PERSONELİN GÖREV ALANI GENİŞLEDİ
İşletme bazlı yeni modelde çalışacak personel, eğitim ve yayım, hayvan sağlığı ve üretimi, bitki sağlığı ve üretimi, desteklemeler ve kontrolü, istatistik ve veri güncelleme görevlerinin yanı sıra ihtiyaç halinde il ve ilçe müdürlükleri tarafından verilecek diğer görevleri de (gıda denetimi, mera, arazi toplulaştırma hizmetleri vb.) yürütecek. Bu model kapsamında her tarım işletmesinin en az 1 personelin sorumluluğuna verilmesi ve ihtiyaç kadar yedeğinin belirlenmesi kaydıyla birden çok ziraat mühendisi ve/veya veteriner hekimin görevlendirilmesi, ayrıca ziraat teknikeri/teknisyeni ve veteriner sağlık teknikeri/teknisyeni ile diğer personellerin uygun görülenlerinin de yardımcı personel olarak sisteme dahil edilmesi kararlaştırıldı. 

YENİ PERSONEL TANIMLAMALARI
Bu bağlam da İl Müdürlüğümüzde çalışmalar başlatılarak sisteme tüm personelin tanımlamaları yapıldı. İşletme bazlı Modelde çalışacak personel için objektif doğrulanabilir kriterler konuldu. 

AMAÇ HİZMETE ULAŞIM KOLAYLIĞI
Kararlaştırılanlarla tarımsal işletmelerin (üreticilerimizin) giderlerini azaltarak tarımsal üretim değerini ve gelirlerini artırmak ve tarımsal verilerin doğru tespitini yapmak, çiftçinin hizmete ulaşımını kolaylaştırmak amaçı güdüldü.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDIBakanlık, Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nden görevlendirilen Veteriner Hekim Dr. Gülten Türkel  Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve İlçelerimizdeki konu uzmanlarına bilgilendirme sunumu yaptı. Emrah ŞAHİN 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.