“Tarım’da Eğitim Şart”

“Tarım’da Eğitim Şart”
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, 8 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak kongre öncesi delegeler, muhtarlar ve çok sayıda çiftçilerle bir araya geldi.

Çarşamba Ziraat Odası tarafından Göl Restoran’da düzenlenen yemeğe oda üyeleri, çiftçiler ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı. 8 Şubat Pazar günü yapılacak seçimlerde mevcut Başkan İsmail Güngör aday olduğunu ifade ederek davetlilere seçim öncesi yaptıkları çalışmaları ve hedeflediği projeleri anlattı.

3 dönemdir Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten İsmail Güngör, yemekte yaptığı konuşmasında çiftçilere hizmet için çalıştıklarını, yeniden başkan seçildiği takdirde bu hizmetin daha iyi koşullar oluşturularak süreceğini belirtti. Başkan Güngör konuşmasında, “ Çarşamba Ziraat Odası olarak çiftçilerimize tarım danışmanlarıyla, laboratuarlarla hizmet vermekteyiz. Şuan odamız bünyesinde 9 tane tarım danışmanı,6 tane ziraat danışmanı olmak üzere toplamda 15 personelle hizmet veriyoruz. Tarım danışmanlarımızın her biri 60 kişi ile sözleşme yaparak, ayda 2 defa tarlalarına giderek arazilerinde ki ürünlerinde tahliller yapmaktalar. Gübreleme ve ilaçlamanın ne zaman yapılacağını danışmanlarımız çiftçilerle görüşüp, onlara gereken bilgileri aktarıyorlar. Aynı zamanda seraları da takip ediyoruz. 2 ziraat teknikerimiz 120 kişi ile sözleşme yaparak seralarda çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunların dışında herhangi bir çiftçimizin bir sorun yaşadığı takdirde, bizlerden istekleri olduğu zaman, bizzat kendi araçlarımızla çiftçimizin tarlasına giderek onların bahçeleriyle, tarlalarıyla yakından ilgileniyoruz.” Dedi.


‘HİZMET BİNASI TADİLAT’TAN GEÇECEK’

Başkan Güngör konuşmasında, mevcut hizmet binasının faaliyetlerinin hızlandırılması adına bina içinde tadilatların yapılacağını ifade ederek, “Allah nasip Ederse ve sizlerin takdiriyle başkanlık görevine tekrar seçildiğimizde odamızın hizmet binasında ki gerekli tadilatları gerçekleştireceğiz. Tadilat sonrası tarım danışmanlarımıza daha rahat bir şekilde hizmet vermelerini sağlayacağız. Çiftçilerimizin her sorununda, her isteğinde daha iyi bir şekilde hizmet vermesi için çalışacağız.”


‘TARIM EĞİTİMSİZ OLMAZ’

Tarımın eğitimsiz yapılamayacağını ifade eden Başkan Güngör, “Tarım eğitimsiz olmaz. Eğitimle teknolojinin bir araya gelmesiyle daha verimli bir tarımın elde edileceğinin kanaatindeyim. Bugün baktığımızda Avrupa ülkelerinde hem sanayide hem tarım da eğitimle hizmet sunulmaya çalışılıyor. Eğitim olmadığı takdirde çalışmalarımız istediğimiz sonucu getirmeyecektir. Bugün İsrail, Hollanda dünyaya tohum satıyor. Eğitimi, teknolojiyi ve sanayiyi bir araya getirerek bu işi başarmaktalar.

‘BİR PROJE OFİSİ KURACAĞIZ’

Çarşamba’da çiftçilere üretimlerinde kolaylık sağlayacak projeyi oluşturmayı hedeflediklerini belirten Güngör, bir proje ofisi kurulacağının müjdesini verdi. Başkan İsmail Güngör, “Çarşamba’da bir proje üzerine çalışmaktayız. Bu projede %50 destek verilmesini hedefliyoruz. Çiftçilerimize bu projeyi anlatacağız. Çarşamba’daki kurumlarla ortak bir proje oluşturarak Proje Ofisi kurmayı hedefliyoruz. Kurduğumuz ofiste çiftçilerimize %50 desteğin hangi şartlarda verileceğini açıklayacağız.”şeklinde konuştu.

‘ÇİFTÇİLERİMİZ TAHLİLİ ÖNEMSİYOR’

Çarşamba Ziraat Odası’nın Toprak Tahlil Laboratuarı’na ilk zamanların aksine günümüzde büyük bir ilginin yaşandığını söyleyen Başkan Güngör, “Toprak Tahlil Laboratuarımız, sadece Çarşamba’da değil, Salıpazarı’nda, Ayvacık ve Terme içerisinde olacak şekilde yılda 500-600 toprak tahlili yaparken, bugün 3 bini aşan rakamlarda toprak tahlili yapmakta. Bu sonuçla şunu anlıyoruz ki, tahlilin faydalarını çiftçilerimiz görmüştür. Her yıl da bu rakam artmaktadır. Desteklerinizin devam etmesi sonucunda odamızın üst katında bulunan bir boş katımız var. Oraya bir toplantı salonu yapmayı planlıyoruz. Delegelerle ve çiftçilerle bir araya gelerek sorun ve bilgi alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz.”

Başkan İsmail Güngör konuşmasının sonunda bugüne kadar kendisine destke verenleri mahçup etmediğini ifade ederek, bundan sonraki dönemde de şans verildiği takdirde çiftçilerin hizmetini kolaylaştırmak için çalışacağını dile getirdi. Yemekte Ziraat Odası Başkanı Güngör, katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.