Tarım ve Hayvancılığa Destek

Tarım ve Hayvancılığa Destek
Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, ilçelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, kalite ve verimi artırmak amacıyla Vezirköprü ve Havza ilçelerinde çiftçi ve hayvancılara karabuğday ve slajlık mısır tohumu dağıttı.

 SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, ilçelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, kalite ve verimi artırmak amacıyla Vezirköprü ve Havza ilçelerinde çiftçi ve hayvancılara karabuğday ve slajlık mısır tohumu dağıttı. 
Geçen yıl kırsal kalkınma destekleri kapsamında ilçelerde Samsun Arıcılar Birliği’ne üye arıcılara ana kraliçe arı dağıtan Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık desteklerini sürdürüyor. İlçelerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreteci ve yetiştiricilerin talepleri doğrultusunda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, bu kez de karabuğday, slajlık mısır tohumu ile arı kovanı için polen tuzağı dağıtımına başladı. Vezirköprü ve Havza ilçelerindeki karabuğday ve slajlık mısır tohumu ile polen tuzağı dağıtım törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan ile çiftçiler, hayvancılar ve arı yetiştiricileri katıldı. 

 

Karabuğday ve slajlık mısır tohumu ile polen tuzağı dağıtım törenlerinde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, bu destekleri ilçelerde üretimi teşvik etmek ve tarımı geliştirmek amacıyla verdiklerini belirterek, ürettikçe ve kalite arttıkça çiftçi ve hayvancılara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Karabuğday ve slajlık mısır tohumunun çok önemli olduğunun altını çizen Arlı, “Karabuğday hem insan sağlığı açısından hem de arılar için çok faydalı bir ürün. Diyabet hastalarını için şifa dağıtan Karabuğdayla beslenen arılar, kaliteli bal üretiyor. Bu nedenle ilçelerimizde bu tohumu ilk kez deneyeceğiz. Hangi bölgede kaliteli bal üretimi artmışsa o bölgeyi destekleyeceğiz ve yaygınlaştıracağız. Slajlık mısır tohumu da hayvancılar için. 500 dekarlık alanı ekiyor. Bu slajlık mısır da hayvancılığı geliştirmek amacıyla yem bitkisi anlamında dağıtılıyoruz. Toprak tavında diye söyledi ziraat odası ve kırmızı et üreticileri birliğimiz. Toprağın ekim zamanı olması sebebiyle bu desteğimizi de dağıtmayı uygun gördük. Satın alıp getirdik. İnşallah Allah bol ve bereketli ürün verir" dedi. 


Polen tuzağını ise polen üretimi için aldıklarını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Arlı, "Bu da arıcılar için çok önemli. Bal, arının ürettiği gıdalar içinde en düşük olanıdır. Daha kıymetli olanları ise poleni, arı sütü var. Polen tuzaklarının büyük faydası olduğunu öğrenince birliğe üye olan her arı yetiştiricisine 6 tane veriyoruz. Vezirköprü ve Havza’yı hayvancılığın geliştirilmesi bakımından çok uygun bir bölge olarak görüyoruz. İyi sonuçlar alırsak desteklerimiz devam edecek. Bunları gözlemleyeceğiz. Sonuçlar iyi oldukça desteklerimiz sürecek" diye konuştu. 

Ülke kalkınmasının üretmekten geçtiğinin altını çizen Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, "Ne yaparsak yapalım fazlasını üretmek ve kazanmak zorundayız. Ülkemizin kurtuluşu üretmekten geçiyor. Ne olursak olalım her kes yaptığının birden fazlasını yapmak zorunda. Ancak böyle ülkemize katkımız olabilir. Karabuğdayı ilk kez uygulayacağız. Sağlık ve arıcılar için çok önemli. Glutensiz olduğu için faydası büyük. Karabuğday taleplerimi geldiğince Büyükşehir Belediyesi’ni ilettik. Sağ olsunlar temin gedip getirdiler. Bu sene deneyip verim aldığımızda destekler daha da artacak. Hayvancılık denilince mısır tohumu olmazsa olmaz. Slajlık mısırı yaygınlaştırmamız lazım" dedi.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.