Tarihi'nin en büyük dev yatırımı

Tarihi'nin en büyük dev yatırımı
Görev yaptığı süre içerisinde sayısız onca hizmetler gerçekleştiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  23 yıl belediye hizmet binasına sahip olmayan ilçeye tarihin en büyük yatırımını kazandırıyor. 

Söz verilen yatırımları yerine getirerek halktan büyük bir takdir toplayan Başkan Tok, Ulugazi TOKİ Konutları önünde Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yanındaki 20 dönümlük alan üzerine inşa edilen Yeni Belediye Hizmet Binası önündeki 11 dönümlük alana  yapılan Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii her geçen gün hızla yükseliyor.

İLKADIMDA HİZMETTE ALTIN DÖNEM

Birçok ilden daha yoğun nüfusa sahip İlkadım ilçesi son yıllarda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un gerçekleştirdiği yatırımlar ve hizmetlerle altın çağını yaşarken, tarihi boyunca gerçekleştirilen mali anlamdaki en büyük yatırım olan Yeni Hizmet Binası da hızla yükselmeye devam ediyor.

BELEDİYE YENİ BİNAYA KAVUŞUYOR

1994 yılında Samsun Belediyesi'nden ayrılarak belde kimliği kazanan İlkadım, 2008 yılında da yapılan düzenleme kapsamında Gazi ve Yeşilkent beldelerini sınırlarına katarak İlkadım İlçe Belediyesi hüviyeti kazanmıştı. Eski kurum binalarından  ve iş hanlarından dönüştürülmüş yapıların belediye hizmet binası olarak kullanıldığı İlkadım Belediyesi nihayet  Başkan  Erdoğan Tok tarafından 2018 Mayıs ayında tamamlanıyor.  Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen belediye hizmet binası ilçeye yakışacak bir planlama ile hayat buluyor.

KENTSEL GELİŞİME KATKI

Geçtiğimiz Haziran ayında büyüklüğüne yaraşır bir görkemli bir temel atma töreni yapılan Yeni Belediye Hizmet Binası bir külliye hüviyeti taşırken aynı anda birçok soruna da çözüm olacak. Gazi ve İlkadım olmak üzere iki ayrı binada vatandaşlara hizmet vermekte yaşanan aksaklıklara çözüm olacak olan yeni hizmet binası modern mimarisiyle bölgesinin kentsel gelişimine de önemli ölçüde katkı sağlıyor. Şehir merkezindeki yoğunluğu rahatlatacak olan Yeni Belediye Hizmet Binası'nın mevcut varlığı şehrin güneyinde bulunan alanları da geliştirecek. Şehrin güneye doğru gelişimini tetikleyecek olan Yeni Belediye Hizmet Binası'nın bulunduğu 2 bin 600 metrelik alana 5 bin kişilik nüfusa sahip Ulugazi TOKİ konut sakinlerinin yıllardır ihtiyacı olan camii talebini karşılanmış olacak.

 “VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Yeni Belediye Hizmet Binası inşaatını Mayıs ayında tamamlanacağını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Selçuklu mimarisi kullanılarak içerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu camii, meydan, çocuk kreşi, spor alanları,  toplantı salonu, kafeterya, otopark ve dinlenme noktalarının olacağı alanda tam teşekküllü külliye inşa ettiklerini ifade etti. Yeni Belediye Hizmet Binası inşaatının hızla yükseldiğini kaydeden Tok, " Tam teşekküllü, içerisinde birçok yapının bulunacağı bir külliye olarak yapılandırdığımız alanda inşa edilen Yeni Belediye Hizmet Binamızı 20 dönümlük alan içerisine 11 dönümlük alana inşa ediyoruz.  Yeni Belediye Hizmet Binamızın yanına 2600 metrekarelik bir sahaya belediye olarak camii yapıyoruz.  Karşına da Kongre ve Kültür Merkezi inşa edeceğiz. İçerisinde birçok hizmet alanının bulunduğu 600 cemaat kapasiteli camii, 5 bin m2'lik meydan, çocuk kreşi, spor alanları, meclis ve toplantı salonu, kafeterya, 2 katlı 800 araçlık otopark ve dinlenme alanlarının bulunduğu kampüs hüviyetindeki 20 dönümlük alandaki yapı, Beştepe Külliyesi gibi çok amaçlı hizmet alanlarına dönüşecek. Vatandaşımızın en iyi hizmeti hak ettiğine inanarak çıktığımız bu yolda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İlkadım İlçesi tarihi boyunca belediye olarak yapılan en büyük yatırım olan hizmet binamızın başlangıcından itibaren 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete sunmayı planlıyoruz" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum