Tarihi yarımadada 'Cehennem' kopacak

Tarihi yarımadada 'Cehennem' kopacak
ABD'li ünlü yazar Dan Brown'ın bazı bölümleri Türkiye'de geçen son kitabı "Cehennem"in sinema versiyonu için bu ay İstanbul Fatih'te çekimler yapılacak

Daha önce Argo, James Bond Skyfall, Takip 2, Ocak Ayının İki Yüzü ve Son Umut gibi dev Hollywood filmlerine ev sahipliği yapan İstanbul'un Fatih ilçesi, bu ay da Amerikalı yazar Dan Brown'ın kitabı "Cehennem"in (Inferno) çekimlerine mekân olacak. Dan Brown'ın "Da Vinci'nin Şifresi" ile başlayan ve "Melekler ve Şeytanlar" ile süren kitaplarında macera, "Cehennem" ile bu sefer tarihi yarımadada devam edecek. Başrolünü yine ünlü yıldız Tom Hanks'in üstleneceği filmin çekimleri Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de başladı. Kitapta geçen Yerebatan Sarnıcı bölümleri, yüksek aksiyon sahneleri olması nedeniyle platoda çekilecek. Bu çekimler için sarnıcın birebir aynısı Budapeşte'ye kuruldu. Daha önce 4 kere İstanbul'a gelip mekânları tek tek inceleyen Oscar'lı yönetmen Ron Howard, Fatih'te çekilecek sahnelere ay sonunda başlayacak. Filmde simgebilim profesörü Robert Langdon'ı yine Tom Hanks canlandırıyor. Hanks'a "Borgen"dizisiyle tanınan Sidse Babett Knudsen eşlik edecek. Aksiyon dozunun yüksek olduğu Ayasofya ve çevresindeki sahnelerde helikopterle takip çekimleri heyecan uyandıracak. Çekimlerde Kapalıçarşı, Beyazıt Meydanı, İstanbul Üniversitesi önü ve sahil şeridi mekân olarak kullanılacak. 

'FATİH DOĞAL FİLM PLATOSU'
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir: Fatih zaten doğal bir film platosu. Biz de tarihi dokuya yönelik yaptığımız çalışmalarla bu zenginliğin ayakta kalması için çalışıyoruz. Ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacağını düşündüğümüz bu projeleri destekliyoruz. Film ekipleri, özellikle Fatih'i tercih ediyor. Ülkemizin doğru tanıtımı ve sahip olduğumuz değerlerin tüm dünyaya gösterilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.