Tarihi Kentler Birliği Çanakkale’de Toplandı

Tarihi Kentler Birliği Çanakkale’de Toplandı
Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Tarihi Kentler Birliği Anadolu Buluşması, Çanakkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Çanakkale Tarihi Kentler Birliği Anadolu Buluşması, dün Çanakkale Ticaret Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde Birlik Başkanı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile birlikte 77 belediye başkanı, 20 belediye başkan vekili, 15 belediye başkan yardımcısı, 86 belediye meclis üyesi, 31 müdür ve uzman ile ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği’nden çok sayıda üyenin katılımıyla başladı.
Programın ikinci gününde ise   “Kültürel Mirasın Korunmasında Öncelikli Değer; Barış” konulu Panel gerçekleştirildi.
Panel oturum yöneticisi olan Birlik Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın konuşması ile başladı. Yılmaz yapmış olduğu konuşmada Samsun’un ilçeleri ile birlikte tarihi özelliklerinin öne çıktığını belirtti. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tarihi özelliklerini öne çıkarmak için çalışmalara ağırlık verildiğini belirten Birlik Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun ve ilçelerin girişlerinin düzenlenmesi için proje hazırlandığına değindi. Yılmaz; “Havza özellikle Cumhuriyet tarihinde ki yeri ile her zaman önemli bir ilçemiz. Bu ilçemizde bulunan ve 5 adet olan tarihi Havza Konaklarını gelecek nesillere taşımak için projemizi hayata geçirdik.” Dedi. 

Tarihi Kentler Birliği Anadolu Buluşmasına katılan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz panel sonunda yapmış olduğu açıklamada Tarihi Kentler Birliği Anadolu Buluşmasında Havza için güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek; “Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz Havza için önemli açıklamalarda bulundu. Bu konakların ilçe turizmine kazandırılarak gelecek nesillere ulaştırılması önemli bir konu idi. Sayın Başkanıma Havzamıza göstermiş olduğu hassasiyet için teşekkür ediyorum.” Dedi.
Panel sonrası ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki Pirireis Müzesi'ni gezen konuklar, ardından akşam yemeğinde bir araya geldi. Tarihi Kentler Birliği'nin Çanakkale Buluşması etkinlikleri, kent gezisi, Kentler Birliği Meclis Toplantısı ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı gezisi ile devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.