Tarihi eser gibiler...

Tarihi eser gibiler...
BODRUMLU heykeltıraş Latif Tolalı'nın parafin ve okaliptus yağı kullanarak, el emeği göz nuru ile yaptığı mumlar, bir asra yakın bozulmadan kalabilme özelliği ve görsellikleriyle dikkat çekiyor.

Aralarında mitelojik tanrıçaların heykellerinin de yer aldığı mumlar, İzmir Hediyelik Eşya Günleri'nde ilgi odağı oluyor. Ziyaretçilerin çoğu mumu yakıp, ışığından faydalanmak için değil, evlerinde bir sanat eser gibi saklamak için alıyor. Mumların kokusunu 60 kadından yardım alarak oluşturduklarını belirten heykeltıraş Latif Tolalı, "Kadınların üzerinde gül, vanilya, hindistancevizi gibi kokuları da denedik. Fakat büyük bölümü yasemin kokusunu tercih etti. Sadece yasemin kokan mum üretiyoruz" dedi.

70 DERECEYE KADAR ERİMİYOR, 80 YIL BOZULMUYOR

Latif Tolalı, herbiri sanat eserinden farksız mumların, 70 derecelik ortam sıcaklığına dayanabilecek özellikte olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ağustos ayının o kavurucu yaz sıcağında Bodrum'da bu mumları satıyoruz. Müşteriler birer sanat eseri gibi değer verip aldıkları heykel mumları yakmıyorlar. Mumlar, güneş görmeyen odada 80 yıl bozulmadan durur ve hiçbir şey olmaz. Fiyatları 5 TL ile 70 TL arasında değişiyor." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.