Tarihi Çarşı Esnafları Eski Günlerini Arıyor

Tarihi Çarşı Esnafları Eski Günlerini Arıyor
Şehrin merkezinde ama vatandaşa bir hayli uzak olan Tarihi Bedestan Çarşısı esnafları unutulduklarından dolayı oldukça şikayetçi. Esnaflar çarşının kimseyi mağdur etmeden restore edilip eski hareketli günlerine dönmesini istiyor.

Bedestan Çarşısı'nda 50 yıl önce babası tarafından açılan giyim dükkanını işleterek baba mesleğine devam eden 46 yaşındaki Ahmet Yıldız, "Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin Bedestan Çarşısı'ndaki bütün esnafı toplayıp burada insanları da mağdur etmeyecek şekilde nasıl bir çalışma yapacağını anlatmalıdır. Bu caddede bir restorasyon çalışmasına gidilmelidir. Çarşı esnafı eski günleri özledi." dedi.

BAŞKAN YILMAZ'I ELEŞTİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın 'Samsun'u turizm şehri yapacağız' sözünü hatırlatan Bedestan Çarşısı esnafı Ahmet Yıldız, "20 senedir çarşıya yapılan tek şey yerdeki parke taş. Bunun dışında tek çivi çakılmadı. Bizim tanışlarımız misafirlerimiz geliyor, biz utanıyoruz. Tarihi eser niteliğinde olduğu için vatandaş geliyor 'Tarihi Bedestan Çarşısı burası mı? Burada tarih kalmamış.' diyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun'u turizm şehri yapacağını söylüyor. Turizm şehri yapacaksın ama şehrin ortasındaki çarşının turizm güzelliği ile uzaktan yakından bir ilgisi yok." diye konuştu.

"ÇARŞI, TARİHİ YANSITAMIYOR"

Çarşı restore edilmediği için, tarihi ve kültürel yapısını tam olarak yansıtamadığından dolayı yeterli rağbeti görmediğinin altını çizen Yıldız, "Bunun dışında vatandaşın buraya gelmemesinin en büyük nedenlerinde birisi esnafın gücünü kaybetmesidir. Büyük mağazaların da açılmasından kaynaklı olarak çarşının, vatandaşı buraya çekecek bir özelliği kalmadı." dedi.

SABİT MÜŞTERİLER GELİYOR"

Çarşıya gelerek alışveriş yapan müşterilerin sabit kişiler olduğunu söyleyen Yıldız, "Gelen müşterilerimizin hepsi sabit müşteriler. Eski zamanlardan beri çarşı esnafından alışveriş yapan kişiler geliyor. Tanımadığımız bir müşteri gelmiyor. Samsun'da doğmuş ve büyümüş birçok genç Bedestan Çarşısı'nı bilmiyor. Burası şehrin asıl merkezi fakat çarşının harabe durumu bu tarihi burayı vatandaşlara unutturdu." şeklinde konuştu. Onur EMİRZA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum