TAN,"HEDEFİM VE AMACIM SAMSUN'A HİZMET ETMEK"

TAN,"HEDEFİM VE AMACIM SAMSUN'A HİZMET ETMEK"
AK Parti'den Samsun Milletvekili Aday Adayı olan Samsun'un tanınmış simalarından İşadamı Haluk Tan ile Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Mehmet Hazinedar'ın yapmış olduğu Pazar Sohbeti'ni aşağıdaki satırlarda bulacaksınız.

Samsun Milletvekili aday adayı Haluk Tan'a klişeleşmiş ilk sorumuzu sorarak söyleşimize başlıyoruz.

Sayın Tan, Neden Aday Adayı Oldunuz?
"AK Parti ailesinde, AK Parti kurulduğu günden beri var olan bir kişiyim. 2007 seçimlerinde de AK Parti'den aday adayı olmuştum. Neticede bugün de 2015 seçimleri için aday adayı olmuş bulunmaktayım. Samsun'da çeşitli kademelerde hem işçi hem patron olmuş biriyim. TSO, Samsunspor, Sivil Toplum Örgütlerinden Balkan Türkleri ve İlim Yayma ve Eğitim vakfı gibi kurumlarda yönetici ve gönüllü olarak çalıştım. İyi hizmet verebilmek ve Samsun'a katkı sağlamak için AK Parti Milletvekilliği için Aday Adayı oldum."


Yaptığınız Çalışmalardan Bahseder misiniz?
"İlkokul dönemlerinden itibaren ticari alışverişlere meraklı olan bir yapım var. Okul yıllarımda yaz tatillerinde pazarda hamallık da yaptım lokantalarda garsonluk da yaptım. Ticaretle uğraşmayı çokluğumda kafaya koymuştum. Lise öğrenimim ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Biyoloji bölümünü okurken, herkes yaz tatili yaparken, ben hiç yaz tatili yapmadım. Yaz tatili dönemlerinde Çapanoğlu lokantasında her yaz tatilinde garsonluk yaptım. Çiftlik'te Efes Pastanesinde çalıştım. Babam memurdu. 3 çocuğuna bakmakla mükellefti. Biriktirdiğim bu paraları babama verirdim. Bir dönem de Çatalçam Cemaller mahallesinde imamlık yaptım. Üniversiteyi okurken bu mahalleye yeni bir cami yapılmasına vesile oldum. Üniversiteyi bitirdikten sonra hedefim olan ticaret hayatına atılmam için önümde sadece askerlik görevim kalmıştı. Askerliğim bittikten sonra babamın yönlendirmesiyle bir sene üç ay Ordu Aybastı Çok Programlı Lisesi'nde Biyoloji Öğretmenliği yaptım. Oradan istifa ettikten sonra her ne kadar ailemin 'Öğretmenliği bırakıp da asgari ücretli yerde çalışılır mı?' uyarılarını dikkate almayarak profesyonel olarak Yaşar Holding'de büro elemanı olarak çalışmaya başladım. Hedefimin ticaret olduğunu ve öğrenmem gerektiğini bildiğim için sadece çalıştım ve çay yapıp çay götürdüğüm masaya, 5 sene sonra Bölge Müdürü olarak oturdum. Daha sonra da 2001 tarihinde 15.000 dolar  sermaye ile iş hayatına atıldım. Samsun'da boya-hırdavat, iletişim, beyaz eşya ve nakliye gibi ticari şirketler kurdum ve alnımın akıyla bu şirketleri büyüttüm. Ticari olarak faaliyette bulunduğum sürede, ilk olarak 2002 yılında MÜSİAD'da Yönetim Kurulu üyeliği yaptım bunun dışında Divan Katibi olarak 54. gruptan TSO'ya seçildim. Bu sırada şehrin ticaret ve sanayii ile ilgili ilişkilerinde eksikliklerini, yapılabilecekleri görme fırsatım oldu. Bir sonraki seçimde de meclise seçildim ve Salih Zeki Murzioğlu'nun isteği doğrultusunda yönetim kurulunda görev  aldım. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve 19 Mayıs Üniversitesi iş birliğinde kurulan "Samsun Teknoloji ve Geliştirme Merkezi 'Proje seçimi kurulu üyeliği yaptım. VANET Yönetim Kurulu Başkanlığı, Metro Organizasyon Yönetim Kurulu Üyeliği, Samsun Gıda Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrasya A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürü görevlerinde bulundum. 1998'de yani 18'li yaşlarımda Samsunspor'a üye oldum ve daha sonra hayalini kurduğum taraftar iken Hakkı Tomaç, Erkut Tutu ve Kazım Yılmaz Başkanlığı zamanlarında yöneticilik yapma fırsatı buldum."


Aday Adaylığınızı Açıkladığınızda Samsun'da İletişim sıkıntısının büyük olduğuna değindiniz bu iletişim sıkıntısı sizce nedir?
"Az önce de söyledim sektörlerimden bir tanesi iletişim. Hele iletişim çağında olduğumuz bu zamanda, insanların birisini aradığında saniyesinde karşılık olarak muhatap bulduğu bir zamanda, insanların iletişim sıkıntısı yaşadığını ilk olarak evimizde görüyoruz. Belki aileler olarak, bireyler olarak o kadar fazla iletişim içerisindeyiz ama belki yan odada çocuk Amerika'daki biriyle derdini paylaşırken anne babalar, çocuğun bu sıkıntılarını bilmiyor. İletişim sorununu sadece ticaret açısından söylemiyorum, kamuoyunun genel anlamında bir iletişim sıkıntısı var. Dolayısıyla toplumun kendi katmanları içerisinde insanların birbirlerini çok dinlemediklerini veya önyargılı olduklarını görüyorum. Kurumların belki yapısı itibarı ile mevcut sistem içerisinde sorunun ana maddesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü iletişimde eğer siz karşınızdakini dinlerseniz ve onun yerine kendinizi koyarsanız, sorunları çözmede bence çok daha hızlı mesafe katerdersiniz çünkü bu uyumu sağlar."


Milletvekili Olarak Seçilirseniz 'Samsun İçin İlk Şunu Yaparım' Dediğiniz Bir Şey Var Mı?
"Aslında çok şey var fakat günümüzün en büyük sıkıntısı eğitim. Binalar yapılabilir yollar yapılabilir ama eğitimi belli bir noktaya taşıyamazsanız binalar sadece bina olarak kalır. Onları değerli kılan içindeki insanlardır, içindeki insanların kullanım şeklidir. Bana göre Dünya ve Türkiye şehirleri arasında belli bir yerde olmak istiyorsak bu şehirde birinci önceliğimiz, ilk önce eğitim olmalıdır."


Samsunspor'un Şu anki Mevcut Durumunu Nasıl Buluyorsunuz?
"Samsunspor'un içinde yaşamış, yöneticilik yapmış ve taraftarı olarak Samsunspor ile alakalı saatlerce konuşabilirim. Fakat şunu çok iyi biliyorum ki Samsun şehri Samsunspor'un PTT 1. Ligi'nde olmasını hazmedemiyor. Çünkü biz bilhassa sporda yaşamış olduğumuz başarılardan dolayı Samsunspor'u hep üstlerde görmek istiyoruz. Sporla alakalı geçmişteki insanları yargılamak yerine sporda ilk etapta elimizdeki 'Samsunspor' değerini, insanları bir araya nasıl getiririz bunu sorgulamamızın gerektiğini düşünüyorum. Yeni yönetimle beraber birlik beraberlik içerisine girmeye başladık buna müteakip olarak da İnşallah Samsunspor hakettiği yere Süper Lig'e çıkacaktır. Ben her zaman Samsunspor'un yanındayım ve yapabileceğim herşeyi yapmaya hazırım."


Samsun'un Ticari Anlamda Gelişmesini Nasıl Buluyorsunuz? Farklı Neler Yapılabilir?
"Şehrimizin her geçen gün artan bir ihracat ivmesi mevcuttur. Şuan da Organize Sanayii noktasında merkezde olan 80'e yakın kuruluşun içerisinde Samsun'da Gıda OSB kurulması, Bafra'da ve Kavak'ta kurulan Organize Sanayii Bölgelerinin teşekküllerinin tamamlanmış ve yatırımcılarının orada istihdamla yeni yatırımlara başlamış olduğunu biliyoruz. Samsun'da günümüze baktığımızda Gıda Organize Sanayii Bölgesi'nde kuyrukta bekleyen, mevcut yatırımı tamamlamazsa ben yapacağım diyen ciddi anlamda yatırımcılar var. Demek ki doğru tespit edildiğinde açılan Organize Sanayii Bölgelerine yatırımcılar gelebiliyor. Bu anlamda değerlendirdiğimde şehrimizin sanayii kuruluşlarının organize sanayii bölgelerindeki mevcut gidişatlarına ve ihracatlarına baktığımızda ivmenin hızla arttığını görüyorum."


Son Olarak Söylemek İstediğiniz Bir şeyler Var Mı?
"Biz diğer arkadaşlarımla beraber AK Parti'den milletvekili aday adayıyız. Her biri kendilerini ortaya koyarak büyük bir cesaretle 'ben adayım' dedi. Siyaset Kurumu içerisinde bizler şu an AK Parti'yi tercih ettiğimiz için neticede kendi şehrimizde hizmet etmek adına  ortadayız. 'Samsunluluk' kavramı yerine 'Samsunculuk' kavramını benimseyen yaşadığımız şehir olan Samsun için, Samsun halkı için yapılması gereken her neyse onu yapmak adına, İnşallah Allah nasip ederse bu söylemiş olduğumuz şeylerin şehirde gerçekleşmesini sağlayacak alt yapımızı, bu şehirde yapmış olduğumuz çalışmalarla ortaya koyduğumuzu düşünüyor, sevgi saygı ve muhabbetle takdiri halkımıza bırakıyorum"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.