TANGONUN ATEŞİ SAMDOB SAHNESİNDE

TANGONUN ATEŞİ SAMDOB SAHNESİNDE
Tango müziğinin karşı koyulamaz melodileri, “Anadolu Nefesli Beşlisi” topluluğunun yorumuyla SAMDOB sahnesinde sanatseverleri bekliyor.

Bir bölümden oluşan “Tangoloji Anadolu Nefesli Beşlisi Konseri” yarın akşam SAMDOB sahnesinde perdelerini açıyor. 2014 yılında Ufuk Soygürbüz, Kıvanç Fındıklı, Hüseyin Uçar, Cem Önertürk ve Ozan Evruk tarafından kurulun Anadolu Nefesli Beşlisi, Samsun Devlet Opera ve Balesi Sahnesi’nde üçüncü konserini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Farklı temalarda konserler düzenleyen grup yarın akşam gerçekleştirecekleri konserde, en sevilen tango müziklerini “Tangoloji” başlığı altında sahneye taşıyor.  

_mg_9885.jpg

11 Parça Yorumlanacak
Tek bölümden oluşan “Tangoloji Anadolu Nefesli Beşlisi Konseri” ile sanatçılar, her parça öncesi tangonun tarihine inen anlatımlarının yanı sıra müzik ve dans gösterisiyle de seyircisine unutulmaz bir gece yaşatmayı planlıyor.  Samsun Devlet Opera ve Balesi koro sanatçıları Sermin Dikmen Töre (Soprano), Enver Töre (Bariton) ve ünlü bandoneon virtüözü Tolga Salman’ın solist sanatçı olarak yer alacağı konserde; Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra sanatçılarından Ufuk Soygürbüz (obua), Kıvanç Fındıklı (klarnet),  Hüseyin Uçar (korno), konuk sanatçılar Uludağ Üniversitesi’nde doçent olarak görev yapmakta olan Cem Önertürk (flüt) ve Bilkent Senfoni Orkestra sanatçısı Ozan Evruk (fagot) nefesleriyle notalara hayat verecek. Konserde C. Gardel, J. Madaglia, R. Mendizabal, A. Piazzola ve G. H. Matos Rodriguez’e ait 11 parça sanatçılar tarafından yorumlanacak. Yarın akşam saat 20.00’de Aydın Gün Sahnesi’nde gerçekleşecek olan “Tangoloji Anadolu Nefesli Beşlisi Konseri” biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletiva.com adresinde satışa sunulmuştur. SAMDOB gişesi hafta içi 10:00-18:00 saatleri arasında, temsil günleri temsil başlama saatine kadar açıktır. Soner Süren

adsiz-005.jpg

anadolu-nefesli-beslisi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.