Taner Taşkın: ŞAMPİYON OLACAĞIZ!

Taner Taşkın: ŞAMPİYON OLACAĞIZ!
Samsunspor'un Teknik Direktörü Taner Taşkın, haftalık yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayarak, sezon sonu şampiyon olacaklarını söyledi.

Nuri Asan Tesislerinde düzenlen basın toplantısında konuşan teknik direktör Taner Taşkın, ilk olarak deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Gümüşhanespor maçını değerlendirdi. Taşkın, “İlk deplasman maçının Gümüşhane’de olması tabiki zorlu bir deplasman olduğunu biliyorduk. 1 hafta öncesinden Gümüşhane takımını çok iyi analiz ettik. Genelde kapalı bir oyunu tercih ettiklerini biliyorduk ama iç sahada da aynı oyunu tercih edeceklerini bilmiyorduk. Tamamen ikinci bölge oynadılar. Tamamen kendi sahalarında deplasman oyunu oynadılar. Bu da bizim oyunumuzu sıkıştırdı. Biz de biraz daha alan ve zaman bulsaydık belki 3-4 pas üst üste yapabilirdik. Maalesef bunu bize yaptırmadılar. Maçın başından itibaren tamamen katı savunma ve aldıkları topu da öndeki oyuncularına şişirme ile üzerimize geldiler. Bana göre golü attığımız dakikaya kadar mücadele anlamında bu lige özgü mücadele vardı. Çünkü bu ligde tamamen karambol futbolu oynanıyor dedi.

Ekibiyle birlikte çok mesai harcadıklarını belirten Taşkın, “Ben bir hata yapmışım. Son hamlemi Okan’ı tercih etmeyip defansa uzun bir stoper koyabilirmişim. Çünkü başka geldikleri yer yok. Herkes ‘pas, pas, pas, gitsin kaleye gol atsın’ istiyor. Maalesef bu ligde bunu yapamıyorsunuz. Buraya ilk geldiğimde bu ligin çok farklı olduğunu başkana anlattım. Ben geldiğimden beri ekibimle beraber 24 saatin 20 saatini tesislerde geçirdim. Çok mesai harcıyoruz. Benim ve ekibimin Allah’ın izni ile başarısız olması imkansız. Çünkü çok çalışıyoruz. Antrenmanlarda çocukların verimlerini nasıl arttırız diye çalışıyoruz. Maç sonrası kendi öz eleştirimizi ve analizimizi doğru yapıyoruz. Yani mutlaka buradan bir başarı çıkacaktır. Çocuklarda çok iyi niyetli, samimi bir şekilde neden oynadığını ve neden oynamadığını anlatıyoruz. Birbirimize bir alışma süreci var. Bunlar zaman dilimi ve bunlar oturacak. 1-2 haftaya kadar bu takım hem ritmini daha iyi yakalayacak, hem de daha iyi skorlar alacak diye ümit ediyorum ve çalışıyoruz. Bizim takımımız iyi bir takım herkes güvensin” diye konuştu.

Samsunspor’un bu kadrosuyla ligde yenemeyeceği bir takımın olmadığını ifade eden Taner Taşkın, “Sancaktepe’yi iyi tanıyoruz. Samsunspor olarak şu takımla benim yenemeyeceğim bir takım yok. Ben Spor Toto 1’nci ligdeki her takımı da yenerim. Buradan sesleniyorum, bizim gruptaki bütün herkese buradan gider diyorum. Samsunspor takımı bir tarafa, bütün gruptaki takımlar bir tarafa. Hepsi üzerimize gelebilirler, hepsi bize kapalı da oynayabilir, açıkta oynayabilir. Bizim hiç kimseden korumuz ve çekincemiz yok. Biz bu hafta gelecek olan Sancantepe’ye de sahayı dar edeceğiz. Uzayan mesafede taş gibi takım ortaya çıkacak. O yüzden ben Sancaktepe’den de korkmam. Onlar 6 puanla gelebilirler. Allah’ın izni ile biz bu hafta onları yenip altımıza alacağız. Haftaya da gideceğimiz takıma da aslan gibi oynayacağız. Şunu bilsinler, Samsunspor takımı korkak oynayan, ikinci bölgeye yaslanan bir takım değil. Benim de öyle bir talimatım yok. Takım olarak biz şampiyonluk istiyoruz. Allah’ın izni ile bu takım sezon sonunda şampiyon olacak. İçeride vuracak, dışarıda vuracak, puan getirecek, puan ortalamasını 2’nin üzerinde tutacak ve Allah’ın izni ile de bu takım şampiyon olacak. Dediğim gibi zaman ve sabıra ihtiyacımız var. Çünkü biz çok çalışıyoruz. Allah da çalışana verir. Oyuncularımız iyi çalışıyor, bizde ekip halinde iyi çalışıyoruz. Ben 66 puanla Manisaspor’da şampiyon oldum. Amedspor’da 66 puanla ikinci oldum. Diğer takımla da play off’dan çıkıp şampiyon oldum. 2 puan ve üstü bu takımı şampiyon yapar. Yani maç ortalamanız 2 puanın altına düşmeyecek. Benim hedefim bu” şeklinde konuştu.
Metehan Öndaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum