Tampon Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tampon Nedir? Nasıl Kullanılır?
Tampon tamamen pamuktan üretilen silinidir şekilde olan bir hijyen ürünüdür.

Tampon tamamen pamuktan üretilen silinidir şekilde olan bir hijyen ürünüdür. Adet kanını emmek için tasarlanmıştır, ucunda bir ip bulunur. Küçük, orta ve büyük boy olmak üzere üçe ayrılırlar.   Kullanımında önce eller yıkanmalıdır. Ucunda olan ip kontrol edilmeli sonrasında ayakta veya oturarak  yerleşimi yapılmalıdır. Bu işlemi yaparken kişinin rahat olması önemlidir. 

Vücutta fazla kalmamalıdır, dört saatte bir değiştirilmelidir. Vücutta fazla durması sağlık açısından risk oluşturabilmektedir. Aynı zamanda gündüz vakitlerinde kullanılmalıdır, gece vakitlerinde özellikle de uyurken ped kullanımı tercih edilmelidir.

Tampon Kullanımı Sağlığa Zararlı Mıdır?

Tampon kullanımının sağlıklı olup olmadığı birçok kadının aklını karıştıran bir konudur. Bu ürünler nadiren de olsa alerjik bir reaksiyona sebebiyet verebilirler, bu durumda kullanılmamalıdır ve bu ürünü kullanılacak olan kişiler herhangi bir vajinal enfeksiyon sahibi olmadığından emin olmalıdır. Aksi durumda bu enfeksiyonu çok daha kötüleştirebilmektedir. Özellikle yaz aylarında ve sıcak günlerde kullanımına dikkat edilmeli, dört saatten fazla vücutta durmamalıdır. Ürünü satın almak isterseniz,   adresten ulaşabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.