TAM ZAMANI...

TAM ZAMANI...
ALTIN BOZDURMANIN TAM ZAMANI!

Gram altın fiyatının 106 TL'ye ulaşmasının ardından vatandaşlar yastık altlarındaki altınlarını bozdurmaya yönlendi. Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Şuan altın bozdurmak için iyi bir fırsat" dedi.

KUYUMCU PARA YETİŞTİREMİYOR

Müşterilerin altın almak için talepte bulunmadığını bu yüzden kuyumcularda nakit sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Özman, "Altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen tasarruf sahipleri, sarrafiye, bilezik, set takımı ve eldeki tüm altınlarını bozduruyor; fakat altın almak için talep yok. Satış olmadığı için de nakit sıkıntısı yaşıyoruz. Bazı zamanlarda altın bozdurmak isteyen müşterilerimizi İstanbul'daki toptancılara yönlendiriyoruz" dedi. 

"ALTIN BOZDURMAK İÇİN İYİ FIRSAT"

2016'da dünyada değişen önemli şeylerin başında Çin'in para birimi Yuan'ın değer kaybetmesi olduğunu ve Çin ekonomisindeki durgunluğun dünya ekonomisini önemli derecede etkilediğine değinen Özman, "2016 zamlarla başlayan bir yıl oldu. İnsanların tasarruf edecek tarafı yok. Bundan sonra 106 lira ve üstündeki fiyatları Türkiye'de çok fazla görmek mümkün olmayacaktır. Altın bozdurmak için iyi bir fırsat fakat müşterilerimiz 3-4 gün daha beklenilip altın bozdurmaya gidebilir" şeklinde ifadelerde bulundu.

ALTIN ALIMI DÜŞTÜ

Yaşanılan pahalılıktan dolayı vatandaşların altın alımından uzaklaştığını vurgulayan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Elinde altın bulunan birçok müşterimiz altınlarını bozdurmaya başladı. Birçok kez 'Altın daha çok yükselir mi?' şeklinde sorular ile karşı karşıya kalıyoruz. Altın almak isteyen müşteri ise şu an itibariyle yok denecek kadar az. Bazen hiç satış yapamadan dükkan kapattığımız günler oluyor. İnsanlar fiyatları fırsat bilerek yastık altındaki altınlarını nakite çevirmenin uğraşındalar. Son 2-3 senede altın alım talebi oldukça azaldı" diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.