Taksiciler şoförler odasını bastı

Taksiciler şoförler odasını bastı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yeni durakları iptal edilen ve kendilerine haksızlık yapıldığını iddia eden iki farklı taksi durağındaki araç sahiplerinden oluşan yaklaşık 50 kişi..

Alınan karara tepki göstermek için, şoförler ve otomobilciler odasını bastı. Başkan Cevdet Civelek'le yapılan görüşmede sert tartışmalar yaşandı. Odaya gelen polis, makam odasındaki taksi sahiplerini dışarıya çıkardı.

Ereğli'de bir grup taksi esnafı, üyesi oldukları Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın durak konusunda haksızlık yaptığını iddia ederek Çetin Apatay Bulvarı'ndaki oda binasına geldi. Taksiciler, adliye binası mevkisinde ve özel hastane binası yanında kurulacak olan taksi durağında haksızlık yapıldığını ileri sürerek başkan Cevdet Civelek ile tartıştı. Sert geçen tartışmalarda tansiyon zaman zaman yükselirken, olay yerine gelen polis ekipleri kalabalık gurubu Civelek'in makam odasından dışarıya çıkardı. Bunun üzerine oda binasının avlusunda toplanan taksiciler, Cevdet Civelek'i istifaya davet etti.

Yaşanan tartışmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Sümer Taksi'den özel hastane binası yanındaki yeni durak için 3, yeni adliye binasına yapılacak olan durağa Çınar Taksi ve Sahil Taksi'den toplam 5 aracın gitmesine karar verildiğini, ancak bazı taksicilerin direk olarak belediye başkanına itiraz ettiklerini, bundan dolayı da Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından alınan kararın iptal edildiğini, olayın kendisi ile ilgili bir bağlantısının bulunmadığını söyledi.

"DİLEKÇE İLE HAKKIMIZI İPTAL ETTİRDİ"

Sümer Taksi esnaflarından Çetin Köse ise alınan kararın belediye tarafından onaylandığını, hastane baş hekimi tarafından kendilerine teşekkür yazısı yazıldığını, belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu toplantı da oylama yapıldığını ve verilen haklarını Cevdet Civelek'in iptal ettirdiğini iddia etti. Köse, "Başkan Ereğli'de 7 taksi durağı olmasına rağmen 6 taksi durağı saydı. Bugün cumhurbaşkanı bile kendisine oy kullanabiliyor. Sümer Taksi'nin oy kullanma yetkisi yok. Bizim oylamamız da 4 de 3 kabul edildi. Bizim oylamamızı kabul etmeyip '3'e 3 ortada kaldı' diyerek verdiği dilekçe ile hakkımızı iptal ettirdi." dedi.

ALINAN KARAR UYGULANMIYOR

Sahil Taksi esnaflarından Tarık Ersoy ise hastane binasının taşınmasının ardından yeni adliye binasına durak yapılması için başvurduklarını, yaptıkları başvuru sonrasında ilk olarak kendileri ile birlikte çınar taksiden toplam 5 aracın gitme kararının alındığını, ancak daha sonra tekrar 2'ye 2 olarak karar alındığını, buna rağmen durağın kurulamadığını, kendilerine hiç bir şey söylenmediğini kaydetti.

TAKSİCİLER DERNEĞİ BAŞKANINA DA TEPKİ

Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay da odaya gelen meslektaşlarını ikna etmeye çalıştı. Ancak taksiciler Yücel Oktay'a da tepki gösterdi. Polisin iki temsilci ile birlikte, Başkan Cevdet Civelek'in görüşme istemesi üzerine, Çetin Köse ve Tarık Ersoy Başkan'la görüştü. Yapılan görüşmenin ardından Pazartesi günü görüşme kararı alındığı bilgisini alan taksiciler, karara uymayacaklarını vurgulayarak bu akşam kararın alınmasını talep etti. Başkan Cevdet Civelek'in dışarıya çıkarak taksiciler görüşme isteği ise taksicilerin tepkisi üzerine sonuçsuz kaldı.

BAŞKAN CİVELEK TAKSİ DURAĞI BAŞKANLARINI TOPLUYOR

Yaşanan olayların ardından kararın bu akşam alınmasını isteyen Sümer ve Sahil taksi durakları çalışanlarının isteği üzerine, ilçedeki 7 durak başkanı şoförler odasına çağırıldı. Durak başkanlarının gelmesi ile birlikte yeni duraklarla ilgili toplantı başladı. Taksicilerin oda binasındaki bekleyişi sürerken, oda binasına çok sayıda polis takviyesi yapıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.