TAKE’den öğrencilere ilkyardım eğitimi

TAKE’den öğrencilere ilkyardım eğitimi
Terme Arama Kurtarma Derneği tarafından Terme ilçesinde başlatılan ‘insan hayatına gönüllüyüz’ projesi doğrultusunda terme ilçesinde 2500 öğrenciye ilk yardım anlatılacak.

Proje kapsamında bu gün TAKE üyeleri Ahmet Ersoy İlkokulunda minik öğrencilere ilk yardım anlattı. Terme Arama Kurtarma Derneği tarafından ‘insan hayatına gönüllüyüz’ projesi doğrultusunda öğrencilere ilk yardım anlatılacak. Projenin ilk adımı bugün Ahmet Ersoy İlkokulunda başladı.

TAKE Başkanı Osman Çalışkan ve Dernek üyeleri minik öğrenciler ile bir araya gelerek öğrencilere karşılaşacakları herhangi bir olumsuz durum karşısında kendilerine ve çevrelerindeki kişilere nasıl müdahale etmeleri gerektiğini anlattı.

2500 ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Öğrencilerin özellikle küçük yaştaki öğrencilerin ilk yardım öğrenmesinin önemine vurgu yapan Terme Arama Kurtarma Derneği Başkanı Osman Çalışkan, “Öğrencilerin küçük yaşta ilk yardım öğrenmesi çok önemli. Çünkü ilkyardım konusunda ananevi olarak bilenen bazı yöntemler hayat kurtarmak yerine daha da büyük sorunlara yol açabiliyor. Çocuklarımız da ailelerinden bu yöntemleri ne yazık ki öğreniyor. Örneğin asidik bir deterjan içen çocuk hemen kusturulmaya çalışılır fakat bu büyük bir hatadır. Çocuklarımıza bu bilgileri doğru bir şekilde anlatmanın derdindeyiz. Bundan kaynaklı Terme ilçesinde 2500 öğrenciye ulaşmaya karar verdik ve bu konuda çalışmalarımıza başladık. Öğrencilerimize hazırladığımız tişörtlerimizi de dağıtarak hayatlarına ilk yardım bilgisini kazandırmaya çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

SİZLERİN SAYESİNDE GÖNÜLLÜLER ARTACAK

Çocuklara verilen eğitime katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’da öğrencilere seslendi. Kul, “Kendi çevremizdeki insanları ve canlıları da düşünmeliyiz. Herkes mesleğini yaparken maaşını alıyor. Ama buradaki kardeşlerimiz yaptıklarının karşılığında maaş almıyor ve gönüllü çalışıyorlar. Hayattaki her şeyi para için yapmıyoruz, sevgi için başkalarına yardımcı olmak için yapıyoruz İnsanların gönüllü çalışması çok önemli. TAKE tarafından gönüllü çalışmalar gerçekleştiriliyor. Gelecekte inşallah gönüllü çalışanların sayıları sizlerin sayesinde artacak. Buradaki okuduğunuz okulda bir hayırsever ağabeyimiz, amcamız tarafından yapıldı. Duyarlı çalışmalarından dolayı TAKE Başkanı Osman Çalışkan’ın nezrinde tüm ekibi kutluyor, başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.