Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Tabip Odası'na temsil!

Dün Diş Hekimleri'nin 103'üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerinden biri  de Anıta çelenk sunumu idi. Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Suat Semiz, "Ağzınıza sağlık, mesleğimize saygı istedik; bizlere saygısızlık ediyorlar sizi sağlıksız bırakacaklar." dedi çok anlamlı bir şekilde. "Bir gece yarısı operasyonu ile yürürlüğe konulan kararname, hukuka egemen olmaya çalışan zihniyetin tüm gücü elinde tutmaya çalışmasının örnekleriyle dolu." dedi. Sonra, "Hiçbir şekilde demokratik katılıma olanak tanımayan bir yaklaşımla düzenlenen bu KHK ile, Türk Dişhekimleri Birliğine ait olan, dişhekiminin mesleki denetiminden mesleki hizmet bedelinin belirlenmesine kadar pek çok yetki Bakanlığa verilmiştir." diye içini döktü.

Nereden nereye geldik Anıta Çelenk sunumu diye başladık ya anıttaki çelenk sunumunda bir şey dikkatlerden kaçmadı. Samsun Tabip Odası'nında 25 yıldan fazladır çalışan emekçi Sait Bey Tabip Odası adına tek başına çelenk koydu. Ne diyordu Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Suat Semiz,"Her zaman ki gibi meslek birliklerinin sesine kulak vermek emeğe saygının gereğidir." Meslek birlikleri arasında birlik ve dayanışma var mı, yok mu? İşte sorun burada. Diş hekimlerinden Tabip Odası'na nee!!! Dimi amaa!

SARMA TÜTÜNE DÖNÜŞ

Sigaraya yapılan büyük zammın ardından vatandaşlar, sarma tütüne yöneldi. Sigaraya zam yapmasının ardından Samsunlu sigara tiryakileri de sarma tütüne yöneldi. Uygulamaya giren zamlı ürünleri almaya giden vatandaşlardan biri olan Ahmet Şar, yeni fiyatların kendilerini şok ettiğini ve bundan sonra sarma tütün içeceğini belirtiyor. Çok sayıda vatandaşın tercihi sarma tütün olurken, esnaf bu uygulamanın kaçak sigara ve tütüne rağbeti artıracak bir uygulama olduğunu savunuyor. Sigara tiryakilerinin ne yapacaklarını bilmediklerini ifade eden esnaflar, zamlar bu şekilde devam ettikçe kaçak sigara tütünün önüne geçilemeyeceğini söylüyor.

CHP'DE SULAR DURULUR MU?

CHP fokur fokur kaynıyor. Fokurtu o kadar çok ki, konu komşu da bu fokurtudan rahatsız. CHP Bafra ilçe teşkilatında yaşanan iki istifa sonucu parti tüzüğü gereği yönetimin düştüğü açıklanmıştı İl Başkanı Ersoy Üstay tarafından. Ardından Ayvacık ilçe teşkilatında da sıkıntı olduğunu iddia edilerek "Bu işi yapacak gönüllü arkadaşlar arıyoruz" şeklindeki açıklamalar tepkiler çekti.

CHP Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Bilal, "Yönetimde sıkıntı yok. Dimdik ayaktayız" dedi bize.  İlçe Başkanı Efe lâkaplı Halil İbrahim Bilal, "CHP'de gönüllü yönetici aranmasına gerek yok. Biz buralara emeğimizile geldik. Çoluğumuzun çocuğumuzun rıskından kesip bu parti için çabaladık. Bu güne kadar CHP'ye hiç oy vermemiş ve bundan sonra da vermeyi düşünmeyen kişiler parti ile uğraşıyor. Kongre süreci yaklaşırken ortada bir sıkıntı varmış gibi bir durum doğması pek iyi niyetli değil." demişti.

Efe başkan, "Üstay'ı çok seviyoruz ama il yönetiminde bir sıkıntı mı var anlayamıyoruz. Neden böyle oluyor. Ben bu partiye 21 yılımı verdim. Böyle bir idare yönetimi görmedim" yorumunu yapmıştı.

Ve sonra İl yönetimi toplandı. Bafra'yı değerlendirdi. Bafra seçimle gelmiş bir yönetimdi. İki istifa ile yönetim düştü. Tüzük gereği İl yönetimi Bafra'ya Celal Yaran'ı Genel Merkeze tavsiye kararı aldı. Karar oy çokluğu ile çıktı. Ancak oybirliği ile çıktığının belirtilmesi istenince yönetimden aykırı sesler çıktı. "Olamaz" dendi. "Şerh koyacağız" sözleri söylendi.Bafra böyle iken Ayvacık ele alınamadı.

Dün basın toplantısı yaptı CHP. Bu konular yoktu gündemde. Hazırlan bülteni Basın ve Halkla İŞlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Sadi Subaşı okudu. 5 ana başlık belirlenmişti. Örgüt seçimleri, Dersim Olayları; Bedelli Askerlik; Canik Viyadüğü; Saathaneyi Yeniden Düzenleme Projesi.

CHP bundan sonra basınla daha fazla bir araya gelecekmiş. Bunu da Sadi Subaşı ağabeyimizin sözlerinden öğrenmiş olduk.

Canan Yılmaz'ın objektifi

O DEFTER!!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ihalesinin yapılacağını açıkladığı viyadük projesi, yargıya taşınacakmış. AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, konuya ilişkin olarak Samsunkenthaber sitesine bir açıklama yapmış ve "Bu iş siyaseten kapanmış olabilir ama bizim açımızdan kapanmadı. Gerekirse AİHM'e gideceğiz" demiş.
 
Bakan Yıldırım'ın projenin yapılacağı yönündeki açıklamaları ile ilgili internet haber portalına özel röportaj veren Hocaoğlu, viyadükün ilçeye yapılmaması için mücadelelerinin süreceğine dikkat çekmiş.
 
Haydar Öztürk yönetimindeki samsunkenthaber sitesi özel ve farklı haberleri ile dikkat çekiyor. Benim de her gün "mutlaka izlenmeli" katogorisinde tuttuğum haber portalı. Haydar Öztürk'ü ve arkadaşlarımı kutluyorum. Viyadük meselesine sonra değiniriz.

Günün Fotoğrafı

SÜTUNA DİKKAT!!

Amerika'da ölen bir kadın için kilisede cenaze töreni düzenlenmişti.
Tören sonunda cenaze görevlileri tabutu taşırken, tabutun ön bölümünü yanlışlıkla kilisedeki sütunlardan birine çarptılar.

Bu sırada tabuttan bir inilti sesi duyuldu. Tabut açıldı ve öldüğü sanılan kadının yaşadığı anlaşıldı.

Bir süre hastanede tedavi edilen kadın iyileşti ve 10 yıl daha yaşadı.

10 yıl sonra öldüğünde ise cenaze töreni yine aynı kilisede yapıldı.

Tören sonrası görevliler tabutu taşırken, kilisedeki aynı sütunun önüne geldiklerinde, ölen kadının kocasının, arkalardan telaşlı sesi duyuldu; "Sütuna dikkat ediiiiin..."

DONU GELDİ

Temel ile İdris'in eline Victoria's Secret'in kataloğu geçmiş.
Bakmışlar her sayfada fıstık gibi kızlar, hepsi birbirinden alımlı, çıldırtıcı iç çamaşırları içinde, yarı çıplak poz vermişler. Üstelik altlarında yazan fiyatları da sudan ucuz, 60 $, 80 $. Olur mu? Olur, Temel ile İdris 60 $'lık birer tane ısmarlamış ve başlamışlar heyecanla beklemeye.
Aradan bir iki hafta geçmiş, Temel hâlâ internetten sipariş ettiği kızı bekliyor, kız gelmiyor.
Yolda İdris'e rastlamış,
- "Yahu paralar boşa mı gitti, nedir? Benimki yok meydanda, seninki geldi mi?" diye sormuş.
İdris'ten cevap:
- "Valla... benimki, geçen gün donunu yolladı… Kendisi de, bugün yarın gelir, herhalde!"

GÜZEL SÖZ

''Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu,
İnsani insanla kırdılar; biri aç biri toktu.....''
Pir Sultan Abdal

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR