''SUYA, YOLA YÜKSEK FİYAT GÖÇ DEMEKTİR''

''SUYA, YOLA YÜKSEK FİYAT GÖÇ DEMEKTİR''
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Samsun'da su ve ulaşımın çok pahalı olduğunu ifade ederek, yetkililer soruna çözüm bulmalı, Samsun'da yaşayanların yaşam şartları kolaylaştırılmalıdır.

Samsun'daki su kaynaklarının maliyetinin az olmasına rağmen tüketilen su fiyatlarının çok yüksek olmasına bir anlam veremiyoruz.'' dedi.

SEBEBİ NE?
Su fiyatlarının başka Büyükşehirlerden yüksek olması dikkat çekmekte diyen Kemal Zeybek, ''Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin su fiyatları; Konutlar için metreküp su bedeli 2,03 TL olmasına rağmen; Samsun Büyükşehir Belediyesinde 3,18 TL olan su bedeli % 25 artışla 3,97 TL çıkarılırken, Eskişehir Belediyesinin su tarifesinin yaklaşık bir kat fazla olması,  sayaç okuma ücreti 1(Bir) TL den 2,5TL ye çıkarılmanın sebebi nedir? '' diye sordu.

SUYA ZAM İŞİN KOLAYIDIR
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; ''Eskişehir Büyükşehir Belediyesi; Şehit ve Gazi ailelerine tarife üzerinden %80 indirim uygularken, Samsun Büyükşehir Belediyesi ise % 50 indirim uygulamayı Belediye Meclisine sunmayı planlamaktadır. Samsun su kaynağı bakımından zengin illerimiz arasında ilk sıraları almakla birlikte, su arıtma maliyetleri diğer illerimizle kıyaslandığında;  arıtma maliyeti düşüktür. Samsunda su fiyatlarının artırılmasını gerektirecek bir durum olmadığı açıktır. Büyükşehir Belediyesinin halkın temel ihtiyacı olan suya %25 zam yapılması kabul edilemez. Samsun merkez ve İlçelerinde su fiyatları diğer illerimizden yüksektir. Suyun alt yapı bedelleri Samsun halkı tarafından daha önce ödenmişti, suya zam yapmak işin kolayıdır. Halkımızın mecburen kullanmak zorunda olduğu su ve atık su bedelleri, çevre temizlik vergileri ile halkın sırtına bir yük ilave ederek Belediye yöneticiliği olamaz. Suya önerilen fiyat artışının gözden geçirilerek geri çekilmesini öneriyoruz. Suya zamdan vazgeçin, halkın yaşamını daha da zorlaştırmayın! Samsunluya pahalı su kullandırmaktan vazgeçiniz.'' şeklinde konuştu.

TOPLU TAŞIMADA BELEDİYE TEKELLEŞTİ 
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; ''Metropol kentlerde trafiği rahatlatmak ve ekonomik ulaşım sağlamak için toplu taşıma özendirilmektedir. Toplu taşımayı fiyatları artırarak özendiremezsiniz. Eskişehir, Bursa ve diğer şehirlerin ulaşım ücretleri Samsun Büyükşehir ulaşım ücretleri ile karşılaştırınca aradaki fark ortaya çıkmaktadır. (Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskart ücretleri; Raylı sistem tam bilet 2,70TL, indirimli bilet 2,55TL, otobüs –Tramvay aktarmalarında 0,35 TL, Minibüs- Dolmuş yolcu ücreti 2,75TL fiyatlarındadır) Samsun Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretleri ise; Raylı sistem tam bilet 4,00TL, Öğrenci 3,00TL, Kurumsal 3,70TL dir.  Samkart uzun mesafe 3,00TL, kısa mesafe 2,00TL, indirimli uzun mesafe 2,75TL, kısa mesafe 1,90TL, dolmuş ücretleri ise tam bilet 3,00TL,öğrenci 2,50TL olarak tespit edilmiştir. Diğer Büyükşehirlerdeki fiyatlarla taşıma mesafeleri dikkate alındığında; toplu taşımanın en pahalı İli Samsun olmakta. Raylı sistem taşımacılığında ülkemizin en pahalı taşımacılığının Samsunda yapılması halkın ekonomik yaşamını daha da zorlaştırıyor. Zeybek; Ekonomik krizi halk yaratmamıştır, krizi yaratanlar yaptıkları israf ve talan yönetimini sorgulasınlar! İlimizin bütün yöneticilerinin dikkatine! Diğer illerdeki fiyatların üzerinde taşıma yaptırmak, halkımızın daha fazla harcama yapmasıdır. Halkımızın çıkarları doğrultusunda gerekli kararları hayata geçirmenizi ve halkın yaşamını kolaylaştırmanızı ve yapılan zamların geri alınmasını bekliyoruz. Halkımız gerekli duyarlılığı, tepkisini göstererek haksızlığı gidermek için gerekirse gerekli mahkemelere davalar da açacaktır.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum