Suriyeli öğrenci İstiklal Marşını ezbere okudu

Suriyeli öğrenci İstiklal Marşını ezbere okudu
Samsun’un Bafra ilçesinde 29 Ekim İlkokulu 1. sınıf öğrencileri 'İstiklal Marşı'nı ezbere en iyi okuma yarışmasıyla hünerlerini sergiledi.

Suriye’den ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç eden 1. sınıf kız öğrencisi Hanın Otman, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere ve duygulu bir şekilde okuması üzerine katılımcılardan büyük ilgi gördü. 

Yarışma hakkında bir konuşma yapan Bafra 29 Ekim İlkokulu Müdürü Mehmet Dursun, ’’Bafra 29 Ekim İlkokulu öğretmeni Makbule Şahin’in sunuculuğunu yaptığı Bafra Fatih Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mustafa Sert, Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ahmet Koç, Bafra 29 Ekim İlkokulu Sınıf Öğretmeni Kazım Arslan ve Bafra 29 Ekim İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hamide Erol’un jüri üyeliğini yaptığı yarışmada; 12 öğrenci İstiklal Marşı’nı yüksek performansla okuyarak katılımcıların ve jüri üyelerinin beğenisi topladı. Simay Kaçar, Yunus Emre Dinç, Zahit Eren, Demir Kol, Deniz İdil Canikli, Zeynep Yılmaz, Miray Su Yılmaz, Muhammet Sahit Perçin, Hanın Otman, Esma Gizem Uyar, Fatma Gül Biçim, Ece Şimşek ve Tuana Şahin’in hünerlerini sergilediği yarışmada 1. Deniz İdil Canikli, 2. Muhammet Sait Perçin, 3. ise Tuanna Şahin oldu.’’ dedi.

Yarışmaya katılan öğrencileri tebrik eden Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu da ödülünü ve başarı belgesini yarışma 1.'si Deniz İdil Canikli’ye takdim ederken, Bafra 29 Ekim İlkokulu Müdürü Mehmet Dursun, yarışma 2.'si Muhammet Sait Perçin’e, yarışma 3.'sü Tuana Şahin’e ise Okul Aile Birliği Başkanı Salih Subaş takdim etti. 

Ayrıca, Suriyeli öğrenci Hanın Otman ise yarışmada büyük ilgi gördü. Suriye’den ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç eden 1. sınıf kız öğrencisi Hanın Otman, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere ve duygulu bir şekilde okuyarak katılımcıların gönüllerini fethetti. Yarışma 1.'sine ödülünü vermek için sahneye çıkan Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, minik Hanın Otman’ı sahneye çağırarak katılımcılardan alkışlamasını istedi ve kendisini tebrik ederek sarıldı. Program sunucusu Makbule Şahin ise okul yönetiminin küçük Hanın için aldığı ödülü daha sonra vereceklerini belirterek, kendisine ve ailesine teşekkür etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.