Suriyeli göçmen Samsun'da tandır fırını açtı

Suriyeli göçmen Samsun'da tandır fırını açtı
Türkiye'nin güney sınırındaki ülkelerde yaşanan terör ve katliamlar sebebiyle Türkiye'ye sığınan göçmenler Samsun'da hayatlarını düzene koyma fırsatı buluyor.

Samsun'da hemen hemen her cadde ve mekanda varlıklarıyla fark edilen Suriyeliler ilk geldikleri haftaların şaşkınlığını üzerlerinden atıp, yavaş yavaş sosyal hayatın içine dahil olmaya başladı.


Yaklaşık 1 ay önce Samsun'un merkez İlkadım ilçesinde tandır fırını açan Suriyeli Abdülkadir El-Kerim isimli göçmen hem müşteri yoğunluğuyla hem de şehir esnafıyla olan sıcak diyaloglarıyla Samsun'a artı değer katmaya başladı. Samsun'a geldikleri ilk zamanlardaki sıkıntılı günleri zamanla aşmayı başardıklarını söyleyen Abdülkadir El-Kerim, "Samsun'a Suriye'nin Rakka şehrinden geldik. Geldiğimizin ilk zamanları Samsun'da yabancıydık. Şimdi ise şehri tanımaya başladık. Şehir de bizi tanımaya başladı. Tandır fırınımızı açarken resmi işlemler hususunda çok zorlandık. Halen daha resmi müracaatlar ve işlemler konusunda çaresiz kaldığımız zamanlar oluyor. Dil, en büyük çaresizlik sebebimiz. Ama işimizi kurduk. Müşterilerimiz memnun ve kalabalık. Zamanla her şeyin daha iyi olacağına inanıyoruz." diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.