Süreci kaygı ile izliyoruz

Süreci kaygı ile izliyoruz
Samsun Havza Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, yaşanılan süreci kaygı ile izlediklerini belirterek, "Sosyal adaletsizlik çığ gibi büyümekte.

Hırsızlık ve yolsuzluğun normal karşılandığı, gençlerin işsizlikle gelecek kaygısı duyduğu, tüm halkımızın borç batağında olduğu, özellikle adalete olan inancın ortadan kalktığı. Adam kayırma ve yandaş kavramının her geçen gün arttığı, İnancımızın ve kutsal dinimizin istismar edildiği, Bakan, illetvekili çocukları ve yakınlarının torpille devlet işlerine yerleştirildiği zamanlardan geçiyoruz." diye görüş belirtti.

CHP ilçe teşkilatından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Tüm bu olumsuz durumlar karşında kadınlarımıza şiddet oranında, çocuk gelinler sayısında dünyada ilk sıradayız. Ülkemizde AKP iktidarı zamanındaki 13 yılda kadın cinayetlerinin son kayıtlara geçen Hüsnü Aslan ile sayısı 5407 olmuştur. Ortada din alimi diye gezinen sözde din adamlarının, altı yaşında çocukların evlenmesine onay verdiği, hamile kadınların ise sokakta gezmelerine günah dediği ve yandaş Televizyon ve gazetelerde buna benzer haberlerden övgü ile bahsettiği günleri yaşıyoruz.

Yaşadığımız zor günlerde Özgecan Aslan kızımız pırıl pırıl genç yukarıda saydığımız bu olumsuzluklar yüzünden ve bu olumsuzlukları savunan insanlardan dolayı toprağa verdik. Henüz Özgecan Aslan'ın acısı üstümüzde iken ülkenin çeşitli yerlerinden benzer haberlerle sarsıldık. Bizlere sanatçı diye yutturulan ‘Sarayın Soytarıları’ kişiler, genç, namuslu ve bu vatanın öz evladı olan kızımıza yalakalık için hakaret etti. Sözde gazeteci ve üstelik kadın olan birisi ‘Bu işler Amerika’da da oluyor. Çenenizi kapatın! ‘diyerek bu vahşeti normalleştirmeye kalktı.

Gençlerimizi bir bir kaybediyoruz. Üniversite öğrencisi olan evladımızı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anlayışsızlık,hoşgörüsüzlük , tahammülsüzlük yüzünden ve en önemlisi ihmal yüzünden toprağa verdik. Bugün bu gençlerin annelerini, ailelerini ve geleceklerini düşünmek zorundayız. Yarına ait planları olan ve geleceği karartılan insanlar için hep beraber sesimizi çıkartma zamanıdır.

Gezi olaylarında kaybettiğimiz Ali İsmail, Ethem, Berkin ve daha bir çok gencimiz öldüğünde sesimizi tam olarak çıkarıp baskı düzeninin karşısında dursaydık Özgecanımıza ,Fıratımıza ve daha bir çok gencimize böyle haince saldırı yapmaya kimse kalkışamazdı. En güzel çocuklarımızın maksatlı olarak gitmesi yüreklerimiz yakmakta. Çocuklarına sahip çıkamayan bir ülke olmak istemediğimiz için,Uyuşturucu ve ahlaksızlıklardan kurtulmuş bir nesil için el birliği ile mücadele etmek zorundayız. Adam kayırmaların, akrabaya yapılan torpilin durdurulması için hep beraber olmak zorundayız. Bu duygularla hayatını kaybeden gençlerimize rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.