Sunucunun sesi

   Sayın izleyenler, dinleyenler ve sevgili okurlar,

   Duymak istediğinizi umduğumuz haberlerle karşınızdayız. Bir günün sonunda bugüne damgasını vuran olayları, gündem başlıklarını sizlere aktaracağız.

   İlk haberimiz evlenecek gençleri ilgilendiriyor. Evlilikte yeni kurulacak evin eşyalarının alımındaki yaşanan sorunlara artık son veriliyor. Eşyaları erkek taraf almayacak. Kız taraf da almayacak. Peki, ne olacak bu evin hâli diye soranlara işte cevap. Eşyalarınız bundan sonra devlet tarafından alınacak. Yeter ki siz evlenin!

   Diğer taraftan araba sahiplerini ilgilendiren bir haber. LPG, mazot ve benzinde %50 indirime gidildi.

Faturalardaki kabarıklığa son!

   Faturayı kabartan tüketim dışındaki tutarlar faturalara yansıtılmayacak. Bunlara TRT"ye ayrılan pay da dâhil. Son düzenlemeye göre önceden 21 lira olan bir fatura yaklaşık 15 lira olacak.

   Memurlara yılda iki ay ikramiye verilecek. Ayrıca tatil için de ayrı bir ödenek ayrılacak. Tüm aile fertlerine her yıl bir takım kıyafet hediye edilecek.

   Telefonlardaki sabit ücretler kaldırılacak. Tüketim yapılmadan peşinen halktan para alınmayacak. Herkes harcadığı kadar ödeyecek. Az konuşanlar da ödüllendirilecek.

Kötü söyleyenin ağzına biber!

   Dilimizi argo kelimelerden arındırma, ayıklama çalışması başlatıldı. Resmi kurumlardan başlamak üzere toplumun tüm katmanlarında küfürsüz, argosuz bir dil hedefleniyor. (lan, yani, pardon, yapma yaağu, mersi, çüüs, öptüm, gençlerin birbirlerine hey oğlum veya kızım gibi hitap etmelerinin yanında pek çok yasak var. Ayrıntılara temiztürkçe.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.) Tespit edilen kurallara uymayanlara biber cezası uygulanacak. Biberi sürme işi de çocuklar tarafından yürütülecek. Yere tükürmek, sümkürmek çöp atmak, telefonda konuşurken insanları rahatsız edecek kadar yüksek sesle konuşmak ve aşırı el kol hareketleri yapmak gibi pek çok davranış da bu cezadan payını alacak.

   Her doğan çocuğa 1000 lira "hoş geldin" yardımı yapılacak.

   2009 Eylül ayında bütün öğretmenlere dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

   Askere giden gençlere ve ailelerine çeşitli yardımlar yapılacak.

   Evinde yaşlı anne, baba, dede, nine, hala, amca gibi büyüklere bakanlara devlet devletliğini yapacak. Taslak hâlindeki bu maddeyle örneğin söz konusu aileye vergi indirimi, gıda yardımı, ailedeki işsizlere iş imkânı gibi iyiliklerin sağlanacağı bildirildi.

   Sunucunun sesi sizlere ulaştı umarız. Bize ayrılan zaman kısa olduğu için burada bültenimiz sona eriyor. Hepinize rahat, huzurlu, mutlu ve yarınlardan umutlu günler diliyorum. Hayallerinize ulaşmanız dileklerimizle hoşça kalın!

   Böyle kazasız, belasız, zamsız, şehitsiz, göz yaşısız haberlerle karşılaşmanızı dileriz. Bu bülteni ben sizler için hazırladım. Ya elime hazır haberler gelseydi ne yapardım? Acı, kötü, çirkin, yakışıksız ve dehşet saçan o haberleri size flaş! flaş! flaş! diye diye aktaramazdım ya! Az sonra, az sonra deyip sizleri dakikalarca bekletemezdim ya! Reklâm arası acı haberlerden seçmeler yapamazdım ya size! Çok şükür bugünkü haberleri bana hazırlattılar. Bilmem beğendiniz mi? Siz benim yerimde olsaydınız nasıl davranırdınız?

   Yukarıdaki haberler için “Gardaş, senin ağzin ne söyliyi!” dediğinizi duyar gibiyim. Ağzından bal damlıyor, der gibisiniz. Hayalin bu kadarı da mı olur, diyenler de çıkabilir. Şaka bir tarafa insan hayal ettiği müddetçe yaşar. Hayallerin gerçek olması peşlerinden ısrarla koşmakla mümkün olur.

   Duyduğunuzda mutlu olacağınız haberlerle karşılaşmanız dileklerimle tekrar esen kalın!

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR