"SUÇLUYU SAVUNMAK VİCDANSIZLIKTIR!"

"SUÇLUYU SAVUNMAK VİCDANSIZLIKTIR!"
MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü üç sene önce sel felaketiyle 13 can yitirilen Samsun'da savcılık tarafından takipsizlik kararının verilmesini sert bir dille eleştirdi.

Süslü, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in "Herkes görevini düzgün yapsaydı bunlar olmazdı" söylemini hatırlatarak bunu acizlik olarak gördüğünü kaydetti.

"BU ACİZLİKTİR"

Üç sene önce yaşanan ve Canik İlçesinde ikamet eden 13 vatandaşın öldüğü sel felaketinde kimsenin kusurlu bulunmayarak takipsizlik kararının çıkmasıyla ilgili sert bir dille konuşan MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, "Bundan tam üç yıl önce Temmuz 2012 tarihinde Canik ilçemizde meydana gelen sel felaketinde on üç hemşerimiz maalesef hayatlarını kaybetmişlerdi. Tam üç yıl süren savcılık soruşturmasında içlerinde belediye yetkililerinin de bulunduğu soruşturmada maalesef kimse kusurlu bulunmamış ve Savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmiştir. Canik ilçemizde belediye başkanlığını üç dönemdir yürüten Belediye Başkanı'nın dahi yetkilileri suçladığı, 'Herkes görevini düzgün yapsaydı bunlar olmazdı.' dediği bu hadisede suçun tabiata ve çocuklarının rızkını kazanmak için kapıcılık yapan ve bodrumda oturan hemşerilerimize atılması en basitinden acizliğin ifadesidir." diye konuştu.

"MHP İKTİDARINDA HESAP SORULACAK"

Ranta dayalı, plansız ve programsız yapılaşmaya izin verenlerin suçsuz olduğunu söylemenin vicdansızlık olduğunu vurgulayan Süslü, "Bir dereyi dahi ıslah edemeyenlerin, su yataklarını rant amaçlı daraltanların, çok zarar ediyormuş gibi kapıcı dairelerini su seviyesinin altına koyanların, şuursuzca ve kent estetiğini hiç dikkate almadan imara açılan arazilerin üzerine ranta dayalı, plansız, programsız yapılan yapılaşmaya izin verenlerin suçsuz olduğunu savunmak ve söyleyebilmek bize göre büyük bir vicdansızlıktır. Sırf siyasi erkin yandaşlarını kayırmak ve hesap vermekten kaçırmak adına her türlü atraksiyonları ortaya koyanlar şunu hiçbir zaman unutmasınlar ki bu hesap mahşere kalmayacak ve Milliyetçi Hareket’in iktidarında kusuru ve ihmali olanlardan mutlaka sorulacaktır. Toplum vicdanını kanatan bu kararı alanları bugün itibariyle bir daha tarafımızdan günü geldiğinde tekrar açılmak üzere Allah'a havale ediyoruz. Bu vesileyle felakette hayatlarını kaybeden on üç hemşehrimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum, ruhları şad, makamları cennet olsun." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.