SUÇ ve CEZA

197 günlük kaçışın ardından babasının çağrısı üzerine teslim olan, Cem Garip oğlu"nun ve ailesinin sergilediği tablo gerçek manada içler açısı. Baba Nida Garip oğlu"nun oğluna verilmek üzere Avukatlarına intikal ettirdiği mektup, içerik bakımından ibret vericidir. Cinayetin işleniş biçimi, Ceset"in parçalanışı, çöp kutularına atılışı, görünüş olarak VAHŞETİN ta kendisidir. Garip oğullarının Garip halleri ile Karabulut ailesi üzerine çökmüş bulunan bu kâbus"un karanlığı da başka bir bilmecedir.

 

Baba Nida Garip oğlu"nun oğluna yazdığı mektuba göz attığımızda;

İstemeden bir kaza oldu, Arabayı duvara vurduk. Önemli değil,(üzeri çizilmiş) sen sağsın ve iyisin, - SEN"DE CEZANI ÇEKİP ÇIKACAKSIN. – Senin gibi bir oğlum olduğu için, hep şükrettim. Sevindim. Bu mutluluğum, bu gururum ben yaşadığım sürece hep devam edecek,-Göreceksin sayılı günler zamanla geçecek.

Cinayetin gerekçesi ne olursa olsun, İnsan hayatının bu kadar ucuz olduğu, Suçlu tarafın peşinen, Bir müddet yatar çıkarım, Bu"da geçer mantığı içinde meseleyi  Bu kadar basite indirebilmesi, Hukuk açısından ağlanacak bir trajedidir.Bir genç kızın VAHŞİCE  ÖLDÜRÜLMESİ- CESEDİNİN PARÇA PARÇA EDİLMESİ- KAFASI BİR YERDE- DİĞER UZUVLARI BAŞKA YERLERDE- ÇÖP BİDONLARINA  ATILMASI- İNSANLIK ADINA  -  Bir yüz karasıdır. Baba ise Garipliği üzerine gariplik ekleyerek, Oğlunun bu fiilini, oğluna yaptığı mehdiye ile dahada garipleştirerek, İnsanlık adına ayıpların en büyüğünü yapmıştır.

Amca Hayyam Garip oğlunun, SÜMERBANK"IN içini boşalttığı, bu ne demek oluyor, HIRSIZLIĞIN KİBAR ADI, 27 sene mahkumiyet aldığı gün, Adaletten kaçarak 2 sene bir odadan hiç çıkmadan nasıl yaşadığını,”SUS KONUŞMA” ismini vererek yayınlanan kitapla hatıralarını dile getirdiği basına yansımıştır. Bu adam 27 sene hapis cezası almış, Şimdi NEREDE? Dışarıda geziyor. İşte hukuk ve Adalet. Cem"in babası ve daha birçok katilin babası aynı kafa ile, BİRKAÇ SENE YATAR ÇIKARSIN önyargısının hakim olduğu hukuk düzeninde, Toplumumuzun daha çok Cem"leri. Ve birçoklarını görmesi kaçınılmazdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR