Şuç duyurusunda bulunacak

Şuç duyurusunda bulunacak
TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde 2.5 yıl önce PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı 34 yaşındaki Murat Uzun'un eşi ...

34 yaşındaki Cihan Uzun, eşinin suikast emrini veren ve arananlar listesinde yer alan PKK'nın bölge sorumlusu ‘Azad Cüngüş’ kod adlı teröristin yer aldığı Kuzey/Bakur belgeseliyle ilgili yargıya başvuracağını açıkladı. Cihan Uzun, belgesel ile eşine ve kendisine büyük bir hakarette bulunulduğunu, eşinin katillerinin kahraman gibi gösterildiğini belirterek, belgesel yapımcısı, yönetmeni ve belgeselde yer alanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 19 Eylül 2012 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Başsavcısı Murat Uzun'un Samsun'da yaşayan ve hemşire olan eşi iki çocuk annesi Cihan Uzun, 'Kuzey/Bakur' belgeseline tepki gösterdi. 34'üncü İstanbul Film Festivali'nde, Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu'nun ‘Kuzey/Bakur’ belgesel filmi 'kayıt tescil belgesi' olmadığı gerekçesiyle gösterimine izin verilmemişti. Filmde PKK terör örgütünün propagandasının yapıldığı ayrıca Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un ölüm emrini veren Azad Cüngüş kod adlı teröristin de belgeselde yer aldığı iddiası nedeniyle şehit eşi Cihan Uzun yargıya başvuracağını açıkladı. 

Cihan Uzun, söz konusu belgeselle ilgili bilgileri öğrendikten sonra büyük bir üzüntü ve öfkeye kapıldığını belirterek "Belgeselin içeriği hakkında bilgi edindim. Amaç belli ve açık. Terör örgütüne övgü ve masumiyet içinde gösteren, değerli eşime yapılan aşağılık ve hain saldırının başrollerini kahraman gibi yansıtmaya çalışan bu yapıtı kınıyorum.

Anlıyorum ki katiller güzel ülkemde benden daha rahat ve güvendeler" dedi. 

"BİZİMLE ALAY EDİLİYOR"

Türkiye'nin düşmanı bölücü PKK terör örgütünün propagandasının ve katillerin masummuş gibi gösterilmesinin suç olduğunu vurgulayan Cihan Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim anlamadığım bir nokta; katiller, hainler, çapulcular ne zamandan bu yana film yıldızı oluyorlar da ülkemin sınırlarında gayet rahat, güvende, utanmadan yaşamlarına devam ediyorlar? İnsani özellik bulamıyorum bunlarda. Yapılan bu filimde şehit eşime, bana hakaret edilmiştir. Bizimle alay edilmiştir. Küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Eşimin katilleri kahramanmış gibi gösterilmiştir. En kısa sürede bu belgeselin yapımcısı, yönetmeni belgeselde yer alanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. Belgeselin yayınlanmamasını talep edeceğim. Bir an önce adli süreci başlatacağım. 2,5 yıldır bildiğim, şüphelendiğim ve yargıya taşıdığım her konuda ne kadar haklı olduğumu bir kez daha görüyorum bugün. Bu kayıtsız ve sessiz kalmaları kabul etmem mümkün değil. Benimle alay mı ediyorlar anlamıyorum. Böyle bir belgesel nasıl yapılabilir? Buna nasıl izin verilebilir? Nasıl bu aşamaya gelinebilir çok acı verici bir durum."(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.