SUÇ DUYURUSU

SUÇ DUYURUSU
Romanlar'dan Kaynar'a Suç Duyurusu

Samsun'da yerel bir gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olan Hayati Kaynar'ın, köşe yazısında Roman vatandaşlara aşağılayıcı kelimeler kullanıldığı düşünüldüğü için Adliye Sarayı'nda bir araya gelen Romanlar Kaynar'a suç duyurusunda bulundu.

Köşe yazısında "Romana sipaniyi kim verirse, Roman göbek atar, oraya koşar" söylemindeki aşağılayıcı durumdan dolayı Kaynar'a suç duyurusunda bulunan Romanlar adına konuşan Mümin Ergüler, "Adaletin kestiği parmak acımaz" dedi.

MAHKEMEYE VERDİLER

Samsun'da bir yerel gazetenin Genel Yayın Yönetmeni H. Kaynar bey köşe yazısında Türkiye'de yaşayan Romanlar ve Roman Camiası hakkında kötü sözler ve yorumlar yazmıştır. Bizler, Kaynar hakkında suç duyurusunda bulunduk ve Roman Türkleri Derneği yönetimi olarak mahkemeye verdik. Türkiye Cumhuriyeti'nde adalet ve kanun vardır. Adaletin, kanunun kestiği parmak acımaz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÖZ EVLADIYIZ"

Kaynar'ın kaleme aldığı yazıda Romanlarla ilgili örneklere içerlediklerini belirten ve Kaynar'a seslenen Samsun İli Roman Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Ergüler, "Romanlar hakkında diyorsun ki 'Ciğeri beş para etmez insanlar', sayın Hayati Kaynar size söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine bakın. Romanlardan biri bayrağına, sancağına, askerine, polisine ihanet etmiş midir? Asla etmez. Romanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin öz evladı ve gerçek kimliğidir" şeklinde konuştu.

"ROMANLARI DEĞİL, PKK'LILARI YAZIN!"

Romanlar tarafından Kaynar'a açılan suç duyurusunun Avukatlığını yapan Serkan Karaduman, "Kendisi, Romanların elektrik ve su paralarını vermediğini bu nedenle evlerini haciz edildiğini söylemiştir. Doğu ve Güneydoğu'da PKK'lılar elektriği kaçak kullandıkları ve bu kaçak bedelleri Türk Milleti'ne ödettikleri halde devletin, milletin vermiş olduğu yardımlarla askerimize ve polisimize kurşun sıktıkları halde köşe yazarlarının hiçbirisi bu konulara değinmemektedir. Sayın Hayati Kaynar, vatanını seven Roman vatandaşlarımızı bu şekilde konularla dile getireceğine öncelikle kaçak elektrik kullanıp bunu bu millete ödetip ve karşılıksız kazandığı paralarla askerimize polisimize kurşun atan PKK'lılar konusuna değinsin. Söyleyeceklerimiz şimdilik bu kadar" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum