SU ZAMMI MECLİSTEN GEÇTİ!

SU ZAMMI MECLİSTEN GEÇTİ!
SASKİ Genel Kurulu'nda meclise havale edilen suyun metreküp fiyatına % 25 oranında zam yapılması ve Sayaç Bakım Bedeli % 150 zam yapılmasını öngören madde oy çokluğu ile kabul edildi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu 2019 yılının 3'üncü Birleşimi'nin 1'inci Oturumu'na ait toplantı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında yapıldı. Toplantında 4 gündemmaddesi arasında yer alan su, atık su, bakım ve onarım ücret  tarifeleriyle ilgili madde mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.  Aynı maddede yer alan  şehit, gazi ve engelli tarifesinde  bulunan abonelerle ilgili mesken tarifesi üzerinden yüzde 50 indirim uygulanacak.  

qqq2w2w.png

'HAYIRLARA VESİLE OLUR'
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Demir,  "SASKİ'nin gündeminde şu anda su fiyatlarıyla ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Şu andaki mevcut fatura düzenlemesine  göre zam diye ifade edilecek ilave bir fiyat farkı söz konusudur ama bu karar alınmak durumundadır. Bu ayarlamadan sonra bile Samsun'daki su fiyatları Türkiye'deki birçok şehrin fiyatlarının gerisindedir. Bu düzenleme daha önce yapılan bir indirimin düzenlemesidir. Hatta yapılan düzenlemelerde  Samsun Türkiye'de suyu ucuz kullanan iller arasına girecektir. İnşallah bu karar hayırlara vesile olur "dedi. 

qqq2323.png

VATANDAŞIN SUYU KESİLMEYECEK
Vatandaşını düşündüklerini dile getiren Başkan Demir, " Samsun'da borcunu ödeyemeyecek durumda olanların suyunun kesinlikle kesilmeyecek.  Borcunu ödeyemeyen vatandaşımızın zaten parası yok ki ödesin. Vatandaşın suyu kesilmeyecek. Vatandaşın suyunu keserek, zor durumda bırakmak doğru değildir" diye konuştu. 

qqqq3332322.png

'HUKUKİ ŞARTLARA UYGUN'
SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız ise, "2019 yılı bütçemizdeki tarif edilen giderlere göre bütçemizi tekrar belirlediğimizde karşımıza çıkan duruma göre yeni bir tarife oluşturma ihtiyacı duyduk. Bu tarife bir fiyat artışı değil, daha çok olması gereken, reel, güncel bütçe durumuna göre fiyatın gerçekleştirilmesidir.  Mevcut hukuki şartlara uygun olarak düzenleme yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

aaa1q1q.png

meclis.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum