SU KÂŞİFLERİ'YLE BULUŞTU

SU KÂŞİFLERİ'YLE BULUŞTU
Bafra Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri su tasarrufuna yönelik “SU KÂŞİFLERİ” ismiyle anlamlı bir proje başlattı.

 

 Bu proje kapsamında Bafra Atatürk Ortaokulu öğretmenleri Müdür yardımcısı Fırat Çağıran, Fen Bilgisi öğretmeni Mehtap Yılmaz, Beden Eğitimi öğretmeni Suna Engin ve Su Kâşifi öğrencileri Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i ziyaret ettiler.

Su kâşifleri ziyaret sırasında başlattıkları proje hakkında Başkan Şahin’e bilgi verdi. Proje ile yağmur suları toplanacak, bahçe sulaması, araçları yıkama gibi alanlarda bu sular kullanılarak su tasarrufuna katkı sağlanacak.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ziyaret sırasında şunları söyledi: “Çevreye yönelik projeleri çok önemsiyoruz. Çünkü çevre sadece bizim değildir.  Ayrıca gelecek nesillerindir. Su farkındalığına yönelik öğretmen ve öğrencilerimizin başlattığı bu projeyi destekliyor ve tebrik ediyorum. Her konuda üzerimize düşeni yapacağız. Biz 22 Mart Dünya Su Günü’nü önemli etkinlikler ve farkındalık meydana getirmeye yönelik çalışmalar yaptık. Bilboardlar, afişler ve kitapçıklar ile faaliyetler düzenledik. Okullarımıza ulaştık. Kitapçıklarımızda suyun önemini anlattık. İstatistiksel bilgiler verdik. Tasarruf yollarını gösterdik. Bu çalışmalarımız büyük ilgi ve destek gördü. Dünyada su kaynakları hızla kirlenmektedir. Milyonlarca insan susuz durumdadır. Bunun getirdiği büyük can kayıpları yaşamaktayız. Küresel ısınma yaşamaktayız. Tüm bunlar gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız dünyamız için ciddi bir tehlikedir. Bu tehlikeyi bertaraf etmemiz gerekmektedir. Bunun için her bir insanımızın katkısına ihtiyacımız vardır. Bu proje örnek olacaktır. Emeği geçenleri kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.