“STK’lar Demokrasinin Vazgeçilmez Öğesidir”

“STK’lar Demokrasinin Vazgeçilmez Öğesidir”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Eğitim Bir-Sen'e yaptığı 'hayırlı olsun' ziyaretinde, "Sivil toplum kuruluşları(STK) demokrasimizin vazgeçilmez öğeleridir." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 17 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulda yönetimi değişen Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Samsun 1 No’lu Şubesi'ni ziyaret etti. Zihni Şahin, başkanlığa seçilen Hamdi Yıldız ve yeni yönetim kurulu üyelerini kutlayıp 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM
Başkan Şahin, ziyaretiyle ilgili yaptığı kısa değerlendirmede, sendikaların, sivil toplum hareketi içerisinde çok önemli görevler üstlendiğine vurgu yaptı. Başkan Zihni Şahin, "Her biri birer STK olan sendikalarımız sayesinde işçimizin, memurumuzun, kısacası çalışanın temel haklarını kazanma noktasında çok önemli olumlu gelişmeler kaydedildi. Başta sendikalar olmak üzere tüm STK'lar demokrasimizin vazgeçilmez öğeleri, temel taşlarıdır. Eğitim Bir-Sen de bu alanda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmektedir. Yeni yönetimin başarılı çalışmalara imza atacağına olan inancımız tamdır" dedi.

zihni-sahin---sendika.jpg

'BAŞKAN ŞAHİN GÖNLÜMÜZDE TAHT KURDU'
Sendika Şube Başkanı Hamdi Yıldız ise, "Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız, çalışandan yana olan tavrı ile hepimizin gönlünde taht kurdu. Ziyareti bu yönüyle de bizim için çok değerli. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Hamdi Yıldız, ziyaretin anısına Eğitim Bir-Sen yayınlarından çıkan Akif İnan İle Sohbet adlı kitabı Başkan Zihni Şahin'e takdim etti. Ziyarette Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fikret Vatansever de Başkan Zihni Şahin'e eşlik etti.

Zihni Şahin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarının 'Gün'lerini kutladı. Başkan Şahin, "Günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, toplumun sesi olmaya devam ediyor" dedi.

zihni-sahin---10-ocak.jpg

SON DERECE ÖNEMLİ VE VAZGEÇİLMEZ...
Basının, halkın, yaşadıkları kentte ve dünyadaki gelişmeleri öğrenmede, hayatı ve yaşananları yorumlamada, gerçekleri öğrenmede son derece önemli bir misyon üstlendiğine dikkati çeken Başkan Zihni Şahin, mesajında, "Bu yönden bakıldığında basının ve basın çalışanlarının ne kadar önemli, ne kadar vazgeçilmez olduklarını görürüz. Bu nedenledir ki çeşitli zorluklar içinde toplumun bilgilendirilmesini, günün 24 saatini özverili bir biçimde çalışarak, bireylere doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ulaştırmayı amaç edinen gazetecilerimiz bir anlamda toplumun sesidir" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'ÜN YAPTIĞI DEĞERLENDİRME
Mesajında ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın, bir ulusun ortak sesidir' özdeyişini hatırlatan Zihni Şahin, "Ulu önder Atatürk, basını, milletimizin gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı verme unsuru olarak görmüş ve basını başlı başına bir güç, bir okul, bir öncü olarak nitelendirmiştir. Atatürk'ün yıllar öncesinden yaptığı bu değerlendirme, günümüzde de aynı önemde geçerliliğini korumaktadır. Dijital çağ nedeniyle medyanın kuralları belli ölçüde değişse de gerek gazetecilik mesleğinin gerekse gazetecilerin önemi azalmamış, aksine son derece artmıştır. Bu duygu ve düşünceler ışığında, mesai kavramı gözetmeden çalışan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, görevlerinde sonsuz başarı dilerim." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.