STAT ZEMİNLERİ İÇİN YENİ TALİMATNAME

STAT ZEMİNLERİ İÇİN YENİ TALİMATNAME
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Akın, stat zeminleri için hazırlanan talimatnameye ilişkin, "Bu talimatnameler yaptırım. Kulüpler bunları yapamamaları takdirde, stat çalışamayacak gibiyse başka sahalarda oynatacağız." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tesisler ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın, stat zeminleri için yeni talimatname hazırlıklarını dile getirdi. Federasyonda son yaptıkları toplantıda zeminleri ele aldıklarını ifade eden Akın, kulüplere bununla alakalı sertifika vermeyi de planladıklarını vurguladı. Statlara kulüpler tarafından daha iyi bakılması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Akın, şunları kaydetti: "Son yaptığımız federasyon toplantısından sonra zeminlerin daha iyi bakılması lazım geldiğini ve bizim de burada öncü olmamız gerektiğinin lazım geldiğine karar verdik. Yeni bir talimatname yapılıyor. Bunların, bu arkadaşların daha çok ehil arkadaşlar yani ziraat mühendisi gibi veya çim işinden iyi anlayan arkadaşlar olmasını ve bunu da yaptıktan sonra bunların bakımları içinde belki bir sertifika vereceğiz. Yani inşallah bunları toparlarsak önümüzdeki günlerde bir talimatnameyle statlarımızı daha iyi baktırmak için biz zorlayacağız. Zeminler için talimatname hazırlıyoruz. Bu talimatnameler yaptırım. Kulüpler bunları yapamamaları taktirde, stat çalışamayacak gibiyse başka sahalarda oynatacağız. Süper Lig'de ve TFF'de de bunu uygulamayı düşünüyoruz."

zemin-1.jpg

Statlar 3 ayda 1 denetleniyor
Nuri Akın, Türkiye'de statların 3 ayda 1 kontrol edildiğini belirtti. Kontroller sonucunda statta beğenilmeyen bir durum olduğunda yetkilileri uyardıklarını aktaran Akın, "Bu kontrollerimizi haftalara hatta bazen günlere indiriyoruz. Bunlar olmazsa orada maç oynanmasını engelliyoruz. Maç oynatmıyoruz. Eskiden birçok şehirde bunu yaptık. Son zamanlarda da buna başvurduk. Statları gözden geçirip kullanıma uygun değilse başka statlara aldırdık. Zeminlerin iyi bakılması gerekiyor." diye konuştu.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.