Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

SÖZLERİ TUTMA ZAMANI

Siyaset insanları ikna etme sanatıdır.Ve insanları ikna etmenin en kolay yolu vaatte bulunmaktır. Vaatler elle tutulur olmalı.Çıkarlara dokunmalı.Yapılabilirliği önemli değil.Nasıl olsa yerel seçimler beş yılda bir.Bir sonraki seçime kim öle,kim kala.İş,aş,yakacak,barınma.En temel sorunlara parmak basmalısınız.

İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan TOK dersini iyi çalışanlardan.Siyaseti,insanları tarafına çekmenin yolunu iyi biliyor.Meclis müşavirliği gibi görev tanımı olmayan bir makamı bile çok güzel kullandı. Görevi süresince ne iş yaptığını kimse bilmiyor.Kendisi de söylemiyor.Tek sözü,tecrübe kazandım. Yıllarca tecrübe kazanmak için maaş almış.

Tecrübesi ve vaatleri meyvesini verdi. Sayın Başkan makama oturdu.Sıra vaatleri yerine getirmekte. Vaatlerinin ne kadarı yapılabilir,ne kadarı makama oturana kadardı göreceğiz.

Görevi gelir gelmez yaptığı ilk açıklama yandaşlarını hayal kırıklığına uğratmış olmalı.''Belediyelerin iş kapısı olarak görüldüğünü ve personel fazlalığı olduğunu'' söyledi.

Durum söylediği gibiyse,bayrak asan,alkış tutan,seçim koordinasyon merkezlerinde görev yapan gençleri işe alamayacak demektir.Meslek Edindirme ve İstihdam Merkezi (İLMEK) kanalı ile işsizliğe çözüm arayacak.Başkanın peşinde koştum.Bana iş vermeli diyenler için kötü haber.Bu kişilerin yapacağı ilk iş,Sayın Başkanı vefasızlıkla suçlamak olacaktır.

Erdoğan TOK, iş konusunda kapıyı kapatmış gibi.

Yakacak konusu.Hastane Mahallesinde yapılan seçim çalışmalarında Sayın Başkan ''Sizleri gaza getirdiler.Hizmet edeceğiz diye gaz verdiler.Ancak doğalgazı getiremediler.Allah nasip ederse mahallemize doğalgazı biz getireceğiz.''şeklinde açıklamada bulundu.

Meclis müşavirliği döneminde kendi ifadesi ile epeyce tecrübe kazanan Sayın Başkan'ın heyelan bölgelerine,kentsel dönüşüm alanlarına ve imarsız yapılara doğalgaz verilmeyeceğini bilmemesi mümkün değil.

Başkanın açıklama yaptığı günlerde yazı yazmış ve şöyle demiştim.EPDK kentsel dönüşüm alanları, heyelan bölgeleri ve imarsız yapılara doğalgaz dağıtımı yapılmasını yasaklamaktadır. İsteseniz de bu bölgelere doğalgaz getiremezsiniz.

Önümüzde beş sene var.Ben yazdıklarımın arkasındayım.Bakalım Erdoğan TOK  gaz getireceğim vaadinin arkasında duracak mı?

Kentsel dönüşüm konusu.Başkanın en fazla başını ağrıtacak konu.Kendisine oy veren ya da vermeyen İlkadım ilçesi halkı  televizyon ekranında ''kentsel dönüşümde kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Yapacağımız imar çalışmaları ile kata kat vereceğiz.Vatandaşın dört kat binası varsa dört kat alacak. En kötü ihtimalle dört katına üç buçuk kat vereceğiz.''vaadini unutmayacak.

Çok ayrıntıya girmeye gerek yok.Kentsel dönüşüm uygulaması vatandaş ile devlet arasında yapılan bir kamulaştırma antlaşmadır.Bir tarafta devlet diğer yanda vatandaş bir alışveriş yapıyorsa kaybeden bellidir. Devletle yapılan antlaşmaların tamamında vatandaş kaybeder

Önümüzde beş sene var.Süre bitiminde  göreceğiz.İlkadım halkı,kentsel dönüşüm alanlarında dördün dördünü mü alacak yoksa üçün birini mi?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR