SOYKIRIM

                                                      SOYKIRIM

20. yüzyılın en büyük soykırımı  dünyada en çok kimlere yapılmış .?

Orta asyada TÜRKLER neden göç etmek zorunda  kaldı .

1.dünya harbinde  balkanlardaki TÜRKLERİN  kaçı şehit edildi  kaçı göç ettirildi .

 göç etmek zorunda bırakılan insanların  kaçı yollarda  hastalıktan ,açlıktan,  öldü .

lozan anlaşmasında imzası olan  yugoslavya ya ne oldu .

bosnadaki katliamlar bugün  hala  zihinlerde  apaçık  canlılığını  korurken  bölünmüş parçalanmış aileler  kayıp birçok insan  bugün hala aranırken .

toplu katledilen TÜRKLERİN  mezarlarının  açılmasından   soykırım  kimlere yapıldığı  belli değilmi .

azerbeycanın karabağında  hocalı katliamı  olmadımı  çaresiz masum ve mazlum  bosnalı halkın  bugüne bugün hala acıları hafızalardan silinmemişken   söz konusu  işgal sürerken  hangi soykırımdan söz ediliyor  bilinmez  .

çinde uygur TÜRKLERİNİN sesi duyulmazken  bilindiği kadarıyla baskılar zulümler  bir çok infazlar  yapıldığı  idda edilirken  .

ortadoğuda  TÜRKMENLERİN  bin yıllık  toprakları  ve hakları  iddalara görede canları katledilirken  20. Yüzyılda soykırım kimlere yapılıyormuş bilinmez .

kıbrıs TÜRKLERİNİN  köyleri ,evleri basılırken  banyolardaki  cesetlerin  fotoğrafları  ve  katliamları yaşayanlar  hala dururken  bulgaristandaki TÜRKLER  TÜRK ve müslüman oldukları için  baskı lardan ötürü  göç ettirilmek zorunda  bırakılmamışmıdır .

yunanistandaki TÜRKLERİN hali ortadayken .

nasıl olurda  avrupa  parlementolarında  ve hatta  papanın toplantılarında  sözde  ermeni soykırımı  kabul görür .

TÜRKLERİN en son imparatorluğu olan osmanlıda dahi  ermeni  ve rumlar gibi bir çok  etnik ve  meshepçi  unsurların  en çok rahat ettiği  TÜRKLERİN ise  dağlarda  ,köylerde  çiftçilik ve çobanlk ile  yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldığı  en zor işlerde TÜRKLER   karlı  işlerde  esnaflıkta   olduğu  gibi merkezi yerlerde  ermeni ve rumların yaşadıklarının izleri  bugün hala canlılığını korurken  kurtuluş mücadelesi  öncesi  ermeni ve rum çetelerinin  TÜRK komşularına  yaptıkları  zalimlikler  yakılan  köyler, samanlıklar ,evler  katledilen insanların  bilgi ve belgeleri  arşivlerde dururken .

Ermeni çetelerinin  TÜRK vatandaşlarına  karşı  aldıkları  dış destekler  herkes tarafından bilinirken  .

Yetmişlerde  asala terör örgütünün  avrupa  ülkelerindeki  büyükelçilerimiz  tek tek katladirken .

Avrupa parlementoları  ve  din  lideri  papanın  geçmişte  ermeniler  üzerinden  TÜRKLERE  yaptıkları nın   günahlarını  çıkartmak  istiyorlar  gibi .

Dünya  kamuoyunu  ermeni  halkı  üzerinden  TÜRKLER  soykırım  yaptı algısını  yerleştirmek  kendi  yaptıkları  hataları , kusurları n  farkında  olduklarının  kabullenememenin  dışa  vurumu  gibi adeta .

Siyasi  olarak  ermeni  halkı  üzerinden  yapılan  bu  oyunun  yine  ermeni  halkı  tarafından  bozulması  kendini   kullandırmaması  ile  düzelecektir.

Isıtılıp  ,ısıtılıp  gündeme  getirilen  bu  oyun  TÜRK  ve  ermeni  halklarını  karşı  karşıya  getirmek  siyasi  düşman  yaratmak kutuplaştırarak  ermeni  ve  TÜRK halkları  üzerinden  siyasi  rant  yaratarak  gündem  oluşturmaktan başka  bir  şey  değildir.

Ne  yazıkki  bizde  bu  gündeme  alet  olmak  zorunda  bırakılıyoruz .

 Fransanın  strazburg mahkemesinde  alınan  karar  temyize  verilmesi  AİHM  mahkemesinde   sayın  doğu  perinçek  ve   talat paşa  komitesinin  haklı  bulması  avrupa  mahkemelerinde    alınan  karar  ermeni  soykırımı  yapılmıştır  siyasi  düşüncesinin  doğru  olmadığı   avrupa  mahkeme  kararına  rağmen   papanın  sözleri  ne anlam ifede ediyor anlaşılamamaktadır.

Soykırım  hukuki  bir  terim  olmasına  rağmen  hiç  bir mahkemenin  sözde    ermeni  soykırımını  tanımaması  parlementolarda  alınan   soy  kırım  kararları  polinik  ve  siyasi  karardan  öteye  geçememiştir.

Şu açıktır ki  1. Dünya harbi ve TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN  kurtuluş  mücadelesinde  rum  ve  ermeni halklarını  TÜRK milletine  karşı  kışkırtan  ,tahrik  edenlerin  amaçlarına  ulaşamadığı  ermeni  ve  rum  halklarına  karşı  mahçubiyetlerini  ne  yazikki  bu  halklar  üzerinden  TÜRK  milletine  karşı  kışkırtma  iç  ve  dış  politikalarında  siyasi  rant  peşinde  oldukları  açık  değilmi   bazı  dünya  devletlerinin  yakın  tarihte de görüldüğü  gibi  bazı  mahsun  ve mazlum  insanları  kullanmak  kendi i ç  politikalarında  siyasi  rant  elde  etmek  için  her  zaman  yaptığı  polinik  oyunlardan  bir kaçını  düşünürsek  .

Çanakkalede  anzakların  ne işi  vardı .

Yunanın  egede,  akdenizde  ,izmirde,  taa  ankara  çubuğa  kadar  ne  işi  vardı .

Güneydoğuda  ,doğuanadoluda,  ermeni  çetelerini  kışkırtan  silah  ve lojistik  destek  veren  kimlerdi .

Karadenizde  rum  çetelerini  ayaklandıran  silah  ve  lojistik  destek  veren  kimlerdi  ve  hatta  biz  TÜRKLERİN  kore  savaşında  ne  işimiz  vardı .

Ne  yazıkki  böyle  oyunlar  tarihte  oynandı  komşu  komşuya  düşman  ettirildiği  gibi  hızlarını  alamayanlar  tehciri  soykırım  diye  yutturmaya  çalışıyorlar .

Ne yazıkki  bunlar  dün  yapıldı  bu günde  yapılmak  isteniyor.

 Saygılar  sevgiler  benden  insanca  insan  gibi  yaşamakta  tüm  dünya  insanlarının  olsun .

                                                 SEDAT  YILMAZ

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR