SOSYAL BELEDİYECİLİK

SOSYAL BELEDİYECİLİK
Tekkeköy Belediyesi sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Tekkeköy Belediyesinden evde kuaförlük hizmeti

Tekkeköy Belediyesi sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlçe genelindeki tüm vatandaşlarını kucaklayan, herkese hitap eden projeleri hayata geçiren ve sosyal belediyeciliği her alanda gerçekleştiren Tekkeköy Belediyesi yeni ve adından söz ettiren çalışmalara imza atıyor. İlçe sınırları içerisinde yaşayan bakıma muhtaç, kimsesiz veya evinden dışarı çıkma güçlüğü çeken vatandaşlarına evde kuaförlük hizmeti sunuyor. Belediye ekipleri belirlenen kişilerin veya talep eden kişilerin evlerine giderek saç sakal tıraşlarını yapıyor.

Farklı alanlardaki çalışmaların beraberinde sosyal belediyecilik manasında birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemizde yaşayan herkese hitap eden hizmetleri hayata geçirerek 50 bin nüfuslu ilçemizin tamamına hitap edebilmek için dur durak bilmeden çabalıyoruz. Her alanda yürütmüş olduğumuz çalışmalarımızın yanında sosyal belediyecilik alanında da örnek projelere imza attık. Şimdide sağlık sorunları, yaşlılık, imkansızlıklar gibi çeşitli nedenlerle evlerinden çıkamayacak veya çarşıya gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımızın evlerine kuaförümüz giderek evde kuaförlük hizmeti sunuyoruz. Kuaföre gidemeyecek vatandaşlarımızın saç ve sakalarını belediyemizin berberi evlerinde kesiyor. İnsana dokunan bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Tekkeköy Belediyesinden Tekerlekli sandalye yardımı

Tekkeköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda maddi imkanı olmayan ihtiyaç sahibi bedensel engelli vatandaşlarına tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Engelleri ortadan kaldırmak için özel çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Togar, “Sosyal belediyecilik anlayışını çerçevesinde özellikle engelli vatandaşlarımızın hayatındaki engelleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda 10 adeti akülü olmak üzere 20 adet tekerlekli sandalyemizi ihtiyarcı olan vatandaşlarımıza ulaştırdık. Engelli vatandaşlara sadece tekerlekli sandalye dağıtımında bulunarak sorunun çözülmeyeceğinin farkındayız. İlçenin mimari yapısının uygun hale getirilmesinden, kaldırımlara, binalardan engelli vatandaşlara olan bakış açısına kadar birçok şeyin köklü olarak değişmesiyle sorunun çözümüne ulaşılacaktır. Bu konuda üzerimize düşeni yaparak engelleri ortadan kaldıran binalar, yollar, parklar, kaldırımlar projelendirip inşa ediyoruz. Yaptığımız bu tekerlekli sandalye yardımı ile ailelerin ve vatandaşlarımızın bir nebze de olsun hayatlarına artı kattık. Sosyal yardımlarımız ile engelleri ortadan kaldırma çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.