SORUŞTURMALARA YÖNELİK SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

SORUŞTURMALARA YÖNELİK SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
Samsun Adliyesi Konferans Saonu'nda Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Genişletilmiş Adli Kolluk Toplantısı' gerçekleştirildi.

 Toplantıda konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, "Hem soruşturmaya yönelik sorunların çözümü için hem de genel anlamda Samsun'un suç haritasının çözümlenmesi adına bize talepte bulunuldu. Biz de bunu memnuniyetle karşıladık.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, yargı çerçevesi içerisinde adli kolluk birimleri ile Cumhuriyet Başsavcılığı birimleri arasındaki talep ve görüşlerin karşılıklı olarak aktarılması, adli işlemler ile ilgili talimatların, adli kolluk birimlerine iletilmesi ve bu şekilde soruşturma işlemlerinin daha etkin ve daha verimli yürütülmesinin temin edilmesi amacıyla düzenledikleri “Genişletilmiş Adli Kolluk Toplantısı” Samsun Adliyesi'nde gerçekleşti.

Samsun Adliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Fahri Gülay,  İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ercan Yaşin, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Murat Özer, Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nurullah Erem, Orman İşletme Müdürü Halil Oflu, konuşmacılar, kolluk kuvvetleri temsilcileri ve davetliler katıldı.

“SORUNLARIN ÇARESİNİ BULALIM”

Sorunların çözümü için savcılığa yapılan talebi memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, “Bu toplantı ile amacımız, Cumhuriyet Başsavcılığı ve bağlı birimleri ile kolluk kuvvetleri ile koordineyi sağlamak, karşılaştığımız güçlüklerin, sorunların çözülmesi ve sağlıklı soruşturma yapılabilmenin çarelerini aramak. Bu konuda komutanlarımız ve İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde ısrarla bu toplantıları yapmamızı istiyorlardı. Hem soruşturmaya yönelik sorunların çözümü için hem de genel anlamda Samsun'un suç haritasının çözümlenmesi adına bize talepte bulunuldu. Biz de bunu memnuniyetle karşıladık. Bundan önce katıldığımız birçok seminer ve toplantılar oldu. Bunların birçoğu göstermelikti. Sadece konuşmacılar metinlerini okurlar, dinleyiciler de ne anlarlarsa o şekilde giderdi. Biz ve arkadaşlarımız her türlü soruyu cevaplamaya hazırız. Bizlerin de eleştirileri var. Onlardan da bahsedeceğiz. Mümkün olduğu kadar sorunların çözülmesinin çaresini bulalım” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından toplantı Cumhuriyet Savcısı Yakup Aydın moderatörlüğünde Cumhuriyet savcıları Salih Sözen, Vedat Soğukpınar, Mehmet Ali Karaaslan, Sacit Akdağ, Yüksel Çakır, Eşref Köse, Yıldırım Tercan ve Tevrat Ateş’in sunumları ve soru-cevaplar ile devam etti. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.