Sorumluluğumuz da arttı

Sorumluluğumuz da arttı
Atakum’un nüfusunun TÜİK verilerine göre yüzde 5.90 artış gösterdiğini söyleyen Başkan Taşçı,

“Sürekli gelişen ve değişen yapısı ile bölgenin cazibe merkezi haline gelen ilçemizdeki bu artış bizim sorumluluğumuzu daha da arttırıyor” dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, TÜİK’in açıkladığı verilere göre Atakum’un nüfusunun yüzde 5.90 daha arttığını belirterek, “Sürekli artan nüfusumuz karşısında bizimde sürekli olarak sorumluluğumuz artıyor. Projelerimizin hayata geçmesiyle birlikte Atakum İlçesini sadece Samsun’da ya da Karadeniz Bölgesinde değil, Türkiye’de ve ardından da dünyada bilinen, hayranlık duyulan bir ilçe haline getirme hedefimize daha da yakınlaşacağız ” dedi.

‘SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜYOR’
Atakum İlçesinde yaşanan nüfus artışı karşısında sorumluluklarının her geçen gün daha da arttığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Atakum İlçesinin nüfusunun artışta olduğu belirtildi. 149 bin 226 olan nüfusumuz 158 bin 31’e ulaştı. Bu veriye göre nüfusumuz yüzde 5.90 oranında artış gösterdi. Sürekli göç alan ve değişen, gelişen yapısı ile bölgenin cazibe merkezi haline gelen ilçemizdeki bu artış bizim sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. İlçesinde çalışmalarımızı ve projelerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Her yıl on bin civarında nüfus artışının yaşandığı ilçemizde bu rakamın önümüzdeki yıllarda daha da artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

‘HEDEF, HAYRANLIK DUYULAN ATAKUM’
Hayata geçirmeye hazırlandıkları projeleri tamamladıklarını, vatandaşla buluşturmak için gün saydıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Her kesimi yakından ilgilendiren, ilçemizin geleceğine yön verecek projelerimiz var. Hazırlık aşamalarını tamamlamış projelerimizin vatandaşlarımızla buluşması için gün sayıyoruz. Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte Atakum İlçesini sadece Samsun’da ya da Karadeniz Bölgesinde değil, Türkiye’de ve ardından da dünyada bilinen, hayranlık duyulan bir ilçe haline getirme hedefimize daha da yakınlaşacağız” dedi.

KADIN NÜFUSU FAZLA
TÜİK verilerine göre Atakum İlçesinde 2008 yılı nüfusu 107 bin 953 iken 2014 yılında bu rakam 158 bin 31’e ulaşmıştır. 7 yıllık zaman zarfında Atakum İlçesinin nüfusu yüzde 46 civarında artış oldu. Atakum İlçesinin nüfusu en fazla olan mahallesi 26 bin 786 ile Yeni Mahalle olurken onu 25 bin 626 ile Cumhuriyet Mahallesi ve 20 bin 462 ile Mimar Sinan Mahallesi takip etmiştir. Erkek nüfusunun 76 bin 998 olduğu ilçede kadın nüfusu ise 81 bin 33 olarak belirtilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.