SORUMLULAR AÇIKLAMALI!

SORUMLULAR AÇIKLAMALI!
Vezirköprü'de uzun yıllardır bir türlü bitirilemeyen yeni hastane inşaatı, her geçen gün sorunları katlanan ilçe sakinlerini çok mağdur etmekte. Şu an hâlihazırdaki eski hastanede 90’lı yıllardakine benzer keşmekeşlik can yakıyor.

Geçen hafta yaptığımız 'Lâdik Üvey Evlat mı?' başlıklı manşet haberimiz çok ses getirmişti. Gerek sosyal medyadan gerekse telefonla teşekkür mesajları aldık. Bunun üzerine benzer sorunları olan Vezirköprülüler de sesleri duyulsun istiyor; uzun yıllardır bir türlü bitirilemeyen yeni hastane inşaatı, her geçen gün sorunları katlanan ilçenin sakinlerini çok mağdur etmekte. Şuan hâlihazırdaki eski hastanede 90’lı yıllardakine benzer keşmekeşlik can yakıyor. Personeli, doktorları ve hastaları bu çileden kim kurtaracak? 

manset-2-008.jpg

%77.76 OY ALMIŞ BİR İLÇE!
17 yıldır sağlıkta Cumhuriyet tarihinin en büyük devrimlerini gerçekleştiren AK Parti iktidarları döneminde, 2019 Türkiye'si koşullarında dahi Devlet hastanelerindeki erimek bilmeyen kuyruklar vatandaşı çileden çıkartıyor. AK Parti’nin son seçimlerinde  %77.76 oy aldığı ilçede vatandaşlar, görmüş oldukları muameleden çok mağdur. 

444432r4.jpg

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPMALI
Sağlıkta çok büyük çöküş olduğu, acil servislerde ilgi alakanın olmadığı ve hastaların tedavi için Havza’ya, Samsun’a gelmek zorunda kaldığı gelen şikâyetler arasında. Uzun yıllardır bitirilemeyen yeni Devlet Hastanesi inşaatı, büyük sorun teşkil etmekte. Vatandaşlar bu durumu merkezdeki bürokratların kendilerine yeterli ilgiyi göstermediğine bağlıyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden bu duruma açıklama yapması bekleniyor. 

manset-4-003.jpg

LÂDİK VE VEZİRKÖPRÜ’NÜN AMASYA AŞKI
Vezirköprü’nün Havza, Kavak ve Asarcık ilçelerinin toplam nüfusundan kat kat fazla olmasına rağmen Samsun’dan yeterli hizmetleri alamadığı gerçeği göz önünde. Bunun yanında Lâdik ve Vezirköprü İlçe sakinleri bu tür sebeplerden dolayı eskiden ilçesi oldukları Amasya şehrine bağlanmayı çok fazla dile getirmekteler. Sosyal medyada Amasya’ya bağlanmak için halk oylaması yapılması gerektiği ile ilgili kampanya başlatacaklar. İlçelerden en çok hizmetin Havza’ya yapılması nedeniyle gönülleri kırık olan Vezirköprülüler, ‘55 plaka yerine 05 plaka takarım’ diyerek tepkilerini gösteriyor. Samsun’un siyasetçilerine ve bürokratlarına ‘seçimden seçime geliyorlar’ diye yakınarak uzun yıllardır bitirilmeyen hastane inşaatının bir an önce bitirileceğinin garantisini istemekteler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.