SON SINAVLARDA MOTİVASYONA DİKKAT

SON SINAVLARDA MOTİVASYONA DİKKAT
Eğitim öğretime 9 Şubat 2015 tarihinden başlayan ikinci dönem 12 Haziran 2015 Cuma günü kapanacak.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte birçok öğrencinin motivasyonunun düştüğünü belirten uzmanlar, son sınavların önemli olduğunu hatırlatıyor.

Bir yıl boyunca özverili bir biçimda çalışan öğrencilerin özellikle yılsonunda motivasyonlarının düştüğü ve çalışma arzusunu kaybetmeye başladığını hatırlatan Zirve Yayınları Rehberlik Uzmanı Hakan Baykal, ‘Tembelliğe dur demek için tören beklemeyin, harekete geçin’ diye öğrencilere tavsiyede bulundu.

Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu yoğun okul ve sınav temposunun ardından son sınavlara çalışmakta zorlanıyorlar diyen Hakan Baykal, sınavların yoğun olarak yapıldığı bu haftalarda çalışma isteğini artırmak için öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu;

Hedefinizi hatırlayın

Bir yıl boyunca çalıştınız ve bu yolculuğun bitiş noktasına yaklaştınız. Ancak henüz o noktaya ulaşmadığınğızı hatırlayın. Bu hedefe az kaldığını düşündüğünüzde daha rahat konsantre olabilirsiniz.

Arkadaş çevrenizi de motive edin

Kendinizi ve çevrenizi yıpratmadan bir yarış atmosferine arkadaşlarınızı da sokarak onların da çalışma isteğinizi artırırsanız siz de daha rahat motive olabilirsiniz. Ayrıca sizinle birlikte çalışan arkadaşlar sizin de motivasyonunuzu artırıcaktır.

Hedefiniz için kendinizi ödüllendirin

Yılın başında belirlediğiniz hedefe ulaştığınızda kendinizi ödüllendireceğinizi hatırlatın. Önünüzde kocaman bir yaz olduğunu hatırlayın ve çalışmalarınızı ona göre artırın.

Önünüzde uzun bir Yaz olduğunu unutmayın

Özellikle yaz aylarında öğrencilerin motivasyonlarında düşmenin olması normal. Ancak önünüzde uzun bir yaz olduğunu hatırlayın, bu sizi karamsarlıktan çıkarmaya yardımcı olacaktır. Ancak problemlerle sonuna kadar mücadele etme iradesini gösterenler hem bu sınavda hem de hayatın diğer dönemlerinde başarıyı yakalayacaklarını unutmayın. Ve tarihteki önemli şahsiyetlerin son ana kadar ayakta kalmayı becerebilenler arasından çıktığını hatırlayın.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.