SON KEZ VİZELEME YAPTIRIYOR

SON KEZ VİZELEME YAPTIRIYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi toplu taşımda ödeme aracı olarak kullanılmakta olan Elektronik Biletlerde (Samkart) yeni bir dönem başladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerininin aldığı yeni karar ile “Toplu Ulaşımdan ücretsiz faydalanma hakkına sahip 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşların kullanmış olduğu ücretsiz samkartların vizeleme işlemlerinin son kez yapılarak dijital vize sistemine geçilmesi , vize ücreti alınmaması”  kararı verilerek  uygulamaya geçildi.

ALOK, 65 YAŞ VE ENGELLİLER İÇİN ARTIK VİZELEME YOK

Konu ile ilgil bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Mali İşler Müdürü Ela Alok ”65 Yaş Üzeri ve Engelli vatandaşların sahip oldukları Ücretsiz Samkartların yıllık vizeleme işlemlerinde uygulama metodunu değiştirdik. 65 Yaş Üzeri ve Engelli vatandşalara ait Ücretsiz Samkartlarda, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İdaresi Genel Müdürlüğü veri tabanının kullanılarak vize işlemlerinin otomatik olarak yapılmasını sağlayacağız. Bu süreçte 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlarımız son kez Samkart Başvuru Merkezlerinde ücretsiz olarak vizeleme yapacaklar devamında ise dijital vize sisteminden faydalanacaklar” dedi.

Samsun  ili ve ilçelerinde yaşamakta olan 29.451 adet  altmış beş  yaş ve üstü vatandaşımız ile 4.478 adet engelli vatandaşımızın yararlanacağı uygulama sonucu vatandaşlarımız her yıl Samkart Başvuru Merkezlerine giderek vize yaptırma işleminden kurtulacak ve 5 TL vize ücreti ödemeyecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.